- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Taze Bakla Ezmesi Tarifi
Tarif
Taze Bakla Ezmesi Tarifi
Zeytinyağlı bakla ezmesi tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk
Paylaş
- 30B
- 57
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g taze bakla
320 g süzme yoğurt
2 diş sarımsak
40 g galeta unu
30 g sızma zeytinyağı
1 adet taze soğan
1/4 demet dereotu
30 g ceviz içi
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede su kaynatın. Su kaynadığında ateşin altını kısın, baklaları ekleyin baklalar yumuşayana kadar 15-20 dakika haşlayın.
- 2Tencereyi ocaktan alın baklaları süzgeçte bekletin.
- 3Baklaları tencere içerisinde soğuk su ekleyerek soğutun.
- 4Baklaları ince ince kıyarak bir tabağa alın.
- 5Sarımsakları rendeleyin.
- 6Bir kase süzme yoğurdu biraz su ile karıştırın tuz ve rende sarımsağı ekleyin.
- 7İnce kıyılmış dereotunu, dövülmüş ceviz ve galeta ununu yoğurdun içerisine ekleyin.
- 8Son olarak baklaları ekleyip güzelce karıştırın.
- 9Tabaklama; ince kıyılmış taze soğanları serpiştirin ve biraz da zeytinyağı ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Elif Çıtak
Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?