Kısık Ateş
Tarif

Taze Bakla Kabuğu Kızartması Tarifi

Atıksız Mutfak Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü, bahar aylarında bolca tüketilen ve sağlığa birçok faydası olan sebzeler arasında yer alan sevilen lezzet Bakla! Taze bakla kabuğu kızartması tarifi nasıl yapılır? Tempura kaplama harcı nasıl hazırlanır? Bakla kızartması yapmanın püf noktaları nelerdir? Daha fazlası için tarif videomuza göz atmayı unutmayın!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
  • 15B
  • 39
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g bakla kabuğu
100 g nişasta
60 g un
6 g tuz
1 adet yumurta
100 ml Pınar Sade Soda
Pınar
Sosu için:
150 g Pınar Yoğurt
Pınar
10 g Pınar Tereyağı
Pınar
1/2 demet dereotu
10 g pul biber
5 g kuru sumak

Nasıl Yapılır?

  • İçi ayıklanan bakla kabuklarını kaynar tuzlu suda 2-3 dakika haşlayıp soğuk suyun içine alın. Daha sonra bir havlu kağıt üzerinde suyunu süzdürün.
  • Kaplama Harcı için: Geniş bir karıştırma kabında nişasta, un, tuz, yumurta ve sade sodayı iyice çırparak koyu kıvamlı bir tempura harcı hazırlayın. Harcın pürüzsüz olmasına özen gösterin.
  • Hazır olan tempura harcına bakla kabuklarını bulayarak kızgın yağda kızartın. Güzelce kızaran bakla kabuklarını kağıt havlu üzerine alarak yağının süzülmesini sağlayın.
  • Pişen bakla kabuklarınızı hazırladığınız dereotlu yoğurt sos ile sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Siyah Sarımsaklı Patates Tarifi
16B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Falafel Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
230B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Cheddar Peynirli Biscuits Tarifi
7B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 10.04.2023

Ellerine sağlık şefim, valla mükemmel ötesi gerçekten güzel atıştırmalık 👩🏻‍🍳

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 11.04.2023

Teşekkürler 👩‍🍳😊