- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
Tarif
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
Pirinç pilavı, Türk mutfağının en sevilen ve temel yemeklerinden biridir. Ancak doğru yapıldığında, pirinç pilavı gerçek bir lezzet harikasına dönüşebilir. Tane tane dökülen, tel şehriyeli pirinç pilavı ise hem şık hem de lezzetli bir alternatiftir. Bu pilavın en önemli özelliği, her bir pirinç tanesinin birbirinden ayrı ve tane tane olmasıdır. Şimdi, tel şehriyeli pirinç pilavı yapmanın tüm sırlarını keşfetmek için hemen tıklayın!
35 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 38B
- 88
- Kaydet
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Pirinçleri yıkayıp uygun bir kaba alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın, en az 1 saat bekletin. Daha sonra nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
- 2Pilav tenceresinde tereyağını eritin, üzerine şehriyeleri ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
- 3Ardından suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin, pirinç taneleri sertleşene kadar ortalama 3-4 dk. daha kavurun.
- 4Üzerine tuz ve sıcak et suyunu ilave edin. Bir kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 5Suyunu çekip, pilavın üzerinde gözenekler (delikler) oluştuğunda ocaktan alın. Üzerine bir havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın ve 10-15 dk. demlenmeye bırakın.
- 6Demlenen pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Püf Noktası
Tane Tane Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Tane tane bir pilav yapmak için, pirinçleri bol su ile nişastası gidene kadar yani yıkama suyu berraklaşana kadar yıkayın.
- Tane tane pirinç pilavını en kolay baldo pirinçle yapabilirsiniz.
- Birkaç damla limon suyu pirinçlerin daha parlak olmasını sağlar.
- Tereyağını eritirken az miktarda sıvı yağ ekleyip yağın yanmasını önleyebilir, pilavın daha parlak olmasını sağlayabilirsiniz.
- Kullandığınız pirinç türüne göre eklemeniz gereken su miktarı değişkenlik gösterebilir.
- Pişirme işlemi bitene kadar pilavı karıştırmamaya özen gösterin.
- Tuz, biber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Pişen pilavı en az 10 dk. demlendirdikten sonra servis etmeye özen gösterin.
- Tel şehriye yerine arpa şehriye kullanabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.