Tarif

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Pirinç pilavı, Türk mutfağının en sevilen ve temel yemeklerinden biridir. Ancak doğru yapıldığında, pirinç pilavı gerçek bir lezzet harikasına dönüşebilir. Tane tane dökülen, tel şehriyeli pirinç pilavı ise hem şık hem de lezzetli bir alternatiftir. Bu pilavın en önemli özelliği, her bir pirinç tanesinin birbirinden ayrı ve tane tane olmasıdır. Şimdi, tel şehriyeli pirinç pilavı yapmanın tüm sırlarını keşfetmek için hemen tıklayın!
35 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 38B
  • 88
  • Kaydet

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
340 g baldo pirinç
70 g Pınar Tereyağı
Pınar
55 g tel şehriye
10 g tuz
700 ml sıcak et suyu

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp uygun bir kaba alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın, en az 1 saat bekletin. Daha sonra nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
  • Pilav tenceresinde tereyağını eritin, üzerine şehriyeleri ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
  • Ardından suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin, pirinç taneleri sertleşene kadar ortalama 3-4 dk. daha kavurun.
  • Üzerine tuz ve sıcak et suyunu ilave edin. Bir kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Suyunu çekip, pilavın üzerinde gözenekler (delikler) oluştuğunda ocaktan alın. Üzerine bir havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın ve 10-15 dk. demlenmeye bırakın.
  • Demlenen pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Püf Noktası

Tane Tane Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tane tane bir pilav yapmak için, pirinçleri bol su ile nişastası gidene kadar yani yıkama suyu berraklaşana kadar yıkayın.
  • Tane tane pirinç pilavını en kolay baldo pirinçle yapabilirsiniz.
  • Birkaç damla limon suyu pirinçlerin daha parlak olmasını sağlar.
  • Tereyağını eritirken az miktarda sıvı yağ ekleyip yağın yanmasını önleyebilir, pilavın daha parlak olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kullandığınız pirinç türüne göre eklemeniz gereken su miktarı değişkenlik gösterebilir.
  • Pişirme işlemi bitene kadar pilavı karıştırmamaya özen gösterin.
  • Tuz, biber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Pişen pilavı en az 10 dk. demlendirdikten sonra servis etmeye özen gösterin.
  • Tel şehriye yerine arpa şehriye kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Özge Tanır
Özge Tanır
Chef&Owner
Bahar Pilavı Tarifi
approved
40 Dakika
4-6 Kişilik
29B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Sucuklu Pirinç Pilavı Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
45B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.