Tarif

Toprak Güveçte Çipura Tarifi

Toprak güveçte sote sebzeli çipura tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın, Soteleme
Toprak Güveçte Çipura Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 100
  • Kaydet

Toprak Güveçte Çipura Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet çipura balığı
1 adet kabak
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
3 adet sivri biber
200 g kiraz domates
1 adet siyah turp
Sosu için:
25 ml zeytinyağı
10 g toz zahter
yeteri kadartuz
Üzeri için:
1/2 demet dereotu

Toprak Güveçte Çipura Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak, patates, soğan ve sarımsakları güzelce doğrayın. Ardından zeytinyağında soteleyin. Bu sırada hafif tuz ekleyerek sebzelerin karamelize olmasını sağlayın.
  • Sivri biber, kiraz domates ve turpları ağza gelecek şekilde ortadan 2 veya 4 bölün.
  • Çipura balıklarının derili taraflarına ikişer çizik atın.
  • Balıkların sığacağı büyüklükte bir toprak güveci yağlayın. Doğranmış biber ve çeri domatesleri en alt kısma yerleştirin.
  • Balıkları orta kısma koyup, üzerlerine de sote yaptığınız sebzeleri ve turpları ekleyin.
  • Son olarak ayrı bir kapta zeytinyağı ve toz zahteri çırpıp üzerlerine dökün.
  • Tuz oranını kontrol edip, doğranmış dereotunu serpin. Güvecin üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk. pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Tütsü Somon Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
24B Görüntüleme
Soslu Mezgit Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
27B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Güneş Tuncer
· 17.10.2020

Bayıldım çok lezzetli

Uzman Kemal Can Yurttaş bu yorumu beğendi
Kemal Can Yurttaş
· 26.10.2020

Teşekkürler, elinize sağlık. 👍👏