- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Turunç Reçeli Tarifi
Tarif
Turunç Reçeli Tarifi
Sofranızda Akdeniz esintisi yaratacak turunç reçeli tarifi.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 68B
- 26
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg turunç
800 g toz şeker
600 ml su
1/2 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Turunçların kabuklarını portakal soyar gibi 6 ile 8 eş parçaya bölün.
- 2Böldüğünüz kabukların beyaz kısımlarını bıçak yardımıyla temizleyin.
- 3Kabuklarını sıkıca sararak rulo yapın ve bir iğne ile ipe geçirip kolye şeklinde bağlayın.
- 4Kabukları kaynayan suda 7-8 dakika bekletin ve soğuk suya alın. Bu işlemi üç ayrı tencerede kabukları haşladıktan sonra hemen soğuk suya koymak suretiyle 3 kez tekrarlayın.
- 5Turunç dizilerini şekerle birlikte sulanması için 3-4 saat bekletin.
- 6Sulanan turuncu ve şekeri nazikçe karıştırarak pişirin. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın.
- 7Reçel kıvam aldığında kavanozlara alın, soğuduktan sonra kapaklarını sıkıca kapatın ve hava almaması için ters çevirin.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?