Kısık Ateş
Tarif

Turunç Reçeli Tarifi

Sofranızda Akdeniz esintisi yaratacak turunç reçeli tarifi.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Turunç Reçeli Tarifi
Paylaş
  • 68B
  • 26
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg turunç
800 g toz şeker
600 ml su
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Turunçların kabuklarını portakal soyar gibi 6 ile 8 eş parçaya bölün.
  • Böldüğünüz kabukların beyaz kısımlarını bıçak yardımıyla temizleyin.
  • Kabuklarını sıkıca sararak rulo yapın ve bir iğne ile ipe geçirip kolye şeklinde bağlayın.
  • Kabukları kaynayan suda 7-8 dakika bekletin ve soğuk suya alın. Bu işlemi üç ayrı tencerede kabukları haşladıktan sonra hemen soğuk suya koymak suretiyle 3 kez tekrarlayın.
  • Turunç dizilerini şekerle birlikte sulanması için 3-4 saat bekletin.
  • Sulanan turuncu ve şekeri nazikçe karıştırarak pişirin. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın.
  • Reçel kıvam aldığında kavanozlara alın, soğuduktan sonra kapaklarını sıkıca kapatın ve hava almaması için ters çevirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Vişne Reçeli Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
454B Görüntüleme
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
80 Dakika
4-6 Kişilik
38B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çilek Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
621B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Elif Düzgün
· 10.11.2020

Merhabalar, neden reçeller sıcakken kavanoza alınıp kapağının kapatılmaması gerekiyor acaba?

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 11.11.2020

Merhaba, ev yapımı reçellerin uzun ömürlü olması ve şekerlenmemesi için mutlaka soğuduktan sonra kapaklarını kapatmak gerekiyor.

Kader Akçit
· 09.12.2020

Ellerinize emeğinize sağlık..bilgi içinde teşekkür ederim..

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 09.12.2020

Rica ederim Kader Hanım, elinize sağlık 😇