- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Un Helvası Tarifi
Tarif
Un Helvası Tarifi
Geleneksel un helvası lezzetini bir de bu tarifle deneyin. Tam ölçülü Un helvası tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 112B
- 101
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencereye tereyağını koyun. Yağı yakmadan erimesini sağlayın.
- 2Üzerine elenmiş unu ve tuzu ilave edin.
- 3Çok kısık ateşte, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak unu kavurun. Unun kokusu çıkıp iyice pembeleşmeli. Bu da en az 30 dakika sürer.
- 4Unu kavurmaya başladığınızda ayrı bir tencereye sütle toz şekeri koyup kaynatın.
- 5Üzerine sıçramamasına dikkat ederek kavrulmuş unun üzerine kaynar haldeki şekerli sütü boca edin. İyice karıştırın.
- 6Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.
- 7Helva şerbetini çektiğinde ateşten alın. Bir kez daha karıştırın.
- 8Kapağını kapalı olarak 20 dakika kadar demlenmeye bırakın.
- 9Helvaya şekil verirken içerisine dilerseniz ceviz koyun ve ılık olarak servis yapın. Üzerine toz tarçın serpmeyi unutmayın.
Püf Noktası
*Helva yapımı için en uygun tencere kalaylı bakırdan, yuvarlak dipli olur. Helvayı süt yerine sadece su ile de yapabilirsiniz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.