- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Yaban Mersinli Kek Tarifi
Tarif
Yaban Mersinli Kek Tarifi
Mis gibi kokusuyla başınızı döndürecek yumuşacık bir kek tarifi ile karşınızdayız! Ağızda eriyen, yaban mersinli kek tarifi nasıl yapılır? 😋🥰
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
40 Dakika
4-6 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 19B
- 100
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yumurta
120 g toz şeker
220 g un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
100 g yaban mersini
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurtaları ve toz şekeri güzelce çırpın.
- 2Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.
- 3Ardından un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip homojen kıvam alana kadar çırpın.
- 4En son yaban mersini ekleyip karıştırın.
- 5Yağlayıp, unlamış olduğunuz kek kalıbına hazır olan harcı dökün.
- 6Önceden ısıtılmış 170°C fırında 30 dakika pişirin.
- 7Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Yumurta, süt ve tereyağı oda sıcaklığında olmalı.
*Bu tarifte standart baton kek kalıbı kullanılmıştır.
*Hazır olan harcı kullanacağınız kek kalıbına dökmeden önce yağlayıp unlamayı unutmayın.
*Kekin üzeri kızarana kadar ve içine batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?