Kısık Ateş
Tarif

Yalancı Su Böreği Tarifi

Orjinalini aratmayacak kadar gerçekçi bir su böreği tarifi. Yalancı su böreği tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
6-8 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Yalancı Su Böreği Tarifi
Paylaş
  • 29B
  • 85
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet taze yufka
Pınar Tereyağı
Pınar
1/2 demet maydanoz
250 g Pınar Beyaz Peynir
Pınar
Sosu için:
4 adet yumurta
200 ml zeytinyağı
90 g Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar
100 g Pınar Yoğurt
Pınar
420 ml Pınar Süt
Pınar
1 paket kabartma tozu

Nasıl Yapılır?

  • Börek tepsinizi tereyağı ile yağlayın. İlk yufkayı tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin.
  • 3 adet yufkayı elinizle parçalara bölün. Sosu için olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • Yufka parçalarını sosun içine atın ve iyice sosa bulanmasını sağlayın.
  • Soslu yufkaların yarısını tepsiye döşeyin. Üzerine kıyılmış maydanoz ve ufalanmış beyaz peyniri serpin.
  • Kalan soslu yufkaları peynirin üzerine koyun.
  • Son kalan yufkayı üzerine kapatın ve tepsinin kenarlarını toparlayın.
  • Kalan sosu yufkanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Hazır Yufkadan Otlu Börek Tarifi
17B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Patatesli Gül Böreği Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.