- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi
Tarif
Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi
Terbiyeli yayla çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak nefis bir seçenektir. Yoğurt, pirinç ve nane ile yapılan bu çorba, hem besleyici hem de ferahlatıcı bir lezzet sunar. Yumuşacık dokusu ve zengin aromasıyla, yayla çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 172B
- 296
- Kaydet
Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g pirinç
1200 ml su
250 g süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
10-15 g un
tuz
akbiber
Sosu için:
15 g toz nane
Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci güzelce süzgeçte yıkayın ve çorba tenceresinde ortalama 5 bardak su ile haşlayın.
- 2Bu esnada çorbanın terbiyesini hazırlayın. Bir kase süzme yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ve 1 tepeleme kaşık unu güzelce çırpın.
- 3Ardından terbiyenin içerisine kaynamış pirinçli sudan 1 bardak ekleyin ve iyice çırpın. Ilınmış karışımı yavaşça ve karıştırarak çorba tenceresine geri dökün.
- 4En son tuz ve akbiber ile lezzetlendirin. (damak zevkinize göre ayarlamak için mutlaka tadın)
- 5Orta ateşte çorbayı karıştırarak pişirmeye devam edin.
- 6Sosu için; bir tavada tereyağını kızdırın, üzerine naneyi ekleyip ocaktan alın.
- 7Kaynayan çorbanın altını kapatın ve üzerine sosunu döküp sıcak olarak servis edin.
Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi Püf Noktası
*Tuzu ilk başta eklemek çorbanın kesilmesine sebep olacaktır. O yüzden çorbanın terbiyesini yaptıktan sonra tuzunu eklemeye özen gösterin.
*Dilerseniz üzerine kırmızı toz biber serperek servis edebilirsiniz.
*Akbiber yerine karabiber kullanabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
4.9
10 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?