Tarif

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Yeni yıla küçük tatlı kurabiyelerle girin. Yılbaşı Kurabiyesi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
Paylaş
  • 29B
  • 116
  • Kaydet

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g un
2 g karbonat
4 g toz zencefil
3 g toz tarçın
2 g toz karanfil
150 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g esmer şeker
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
250 g pudra şekeri
10 g limon suyu

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Esmer şeker ve tereyağını bir kapta birbirine yedirin.
  • İçine 1 adet bütün yumurtayı ekleyin. Ardından un, karbonat, zencefil, tarçın ve karanfili ekleyip yoğurun.
  • Hamuru 20 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra merdane yardımıyla açıp şekilli kalıplarla kesin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
  • Kurabiye kreması için; yumurta akı ve pudra şekerini iyice çırpın. İçine limon suyu ekleyip kar gibi olana kadar çırpın. Hazır olan kremayı ayrı ayrı kaplara bölün. Tercihen gıda boyaları ile renklendirin ve sıkma torbası yardımı ile kurabiyelerin üzerlerini süsleyin.
  • Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kurabiye Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Elmalı Kurabiye Tarifi
75 Dakika
8-10 Kişilik
27B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Üzümlü Cevizli Kurabiye Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
15B Görüntüleme
Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.