Kısık Ateş
Tarif

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi

Buram buram Anadolu kokulu enfes tarhana çorbası tarifi. Yoğurtlu tarhana çorbası nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 20
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tarhana
30 g biber salçası
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g kuru nane
15 g toz kırmızı biber
5 adet tost ekmeği
10 g pul biber
5 g karabiber
5 g tuz
60 ml zeytinyağı
50 g Pınar Doğal Yoğurt
Pınar
1000 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede erittiğiniz tereyağında biber salçasını kavurun.
  • Ayrı bir kapta 200 ml su ile karıştırarak erittiğiniz tarhanayı, kavrulan salçaya ekleyin.
  • 800 ml su daha ekleyerek baharatları ve tuzu katın.
  • Sürekli karıştırarak kaynattığınız çorbanın altını kısarak 4- 5 dakika daha kaynatmaya bırakın.
  • Kıtır ekmekler için tost ekmeklerinin kenarlarını alın ve küp şeklinde doğrayın.
  • Zeytinyağı ve baharatlar ile marine edin.
  • Önceden ısıttığınız 200 derecede ayarlanmış olan fırında kızarana kadar pişirin.
  • Kaselere aldığımız çorbanın üzerine bir kaşık yoğurt koyun ve yanında kıtır ekmekle sunun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Badem Çorbası Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
36B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Ezogelin Çorbası Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
430B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Börülceli ve Zerdeçallı Deniz Mahsulleri Çorbası Tarifi
10B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.