- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi
Tarif
Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi
Buram buram Anadolu kokulu enfes tarhana çorbası tarifi. Yoğurtlu tarhana çorbası nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 21B
- 20
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tarhana
30 g biber salçası
15 g kuru nane
15 g toz kırmızı biber
5 adet tost ekmeği
10 g pul biber
5 g karabiber
5 g tuz
60 ml zeytinyağı
1000 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede erittiğiniz tereyağında biber salçasını kavurun.
- 2Ayrı bir kapta 200 ml su ile karıştırarak erittiğiniz tarhanayı, kavrulan salçaya ekleyin.
- 3800 ml su daha ekleyerek baharatları ve tuzu katın.
- 4Sürekli karıştırarak kaynattığınız çorbanın altını kısarak 4- 5 dakika daha kaynatmaya bırakın.
- 5Kıtır ekmekler için tost ekmeklerinin kenarlarını alın ve küp şeklinde doğrayın.
- 6Zeytinyağı ve baharatlar ile marine edin.
- 7Önceden ısıttığınız 200 derecede ayarlanmış olan fırında kızarana kadar pişirin.
- 8Kaselere aldığımız çorbanın üzerine bir kaşık yoğurt koyun ve yanında kıtır ekmekle sunun.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.