- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Yorkshire Pudding Tarifi
Tarif
Yorkshire Pudding Tarifi
Yaygın bir İngiliz garnitürü olan yorkshire pudding, çeşitli şekillerde servis edilebilen bir nevi kreptir.
30 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 18B
- 120
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Un, tuz ve karabiberi bir kaseye koyun. Üzerine yumurtaları ekleyin ve bir çırpma teli ile karıştırın.
- 2Daha sonra yavaş yavaş sütü ekleyin, topaklanmanın oluşmasını önlemek için yavaşça karıştırın.
- 3Karışımın üzerini streç film ile örtün ve 1-2 saat buzdolabında soğutun.
- 4Bu esnada fırını 220 derecede ısıtın.
- 5Yapışmaz teflon muffin kalıplarına tereyağı sürün ve fırına koyun birkaç dakika kalıpta yağın kızmasına izin verin.
- 6Kalıbı fırından alın, dolapta soğutmuş olduğunuz puddingi hızlı bir şekilde doldurup tekrar fırına koyun ve 20-25 dakika pişirin.
- 7İstediğiniz sıcaklıkta servis edebilirsiniz.
- 8Öneri olarak; dondurmaya harika bir eşlikçidir. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Bu ölçülerden yaklaşık 6-8 adet pudding çıkmaktadır. Dilerseniz daha geniş ağızlı muffin kalıpları kullanarak büyük puddingler yapabilirsiniz.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (5)
Merhabalar, denedim ama aşırı cıvık oldu. Videonuz var mı? Krep hamurundan daha cıvıktı 400 ml süt eklememe rağmen :)