Kısık Ateş
Tarif

Yorkshire Pudding Tarifi

Yaygın bir İngiliz garnitürü olan yorkshire pudding, çeşitli şekillerde servis edilebilen bir nevi kreptir.
30 Dakika
6-8 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Yorkshire Pudding Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 120
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
225 g un
2 tutam tuz
1 tutam karabiber
7 adet yumurta
400 ml Pınar Süt
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz ve karabiberi bir kaseye koyun. Üzerine yumurtaları ekleyin ve bir çırpma teli ile karıştırın.
  • Daha sonra yavaş yavaş sütü ekleyin, topaklanmanın oluşmasını önlemek için yavaşça karıştırın.
  • Karışımın üzerini streç film ile örtün ve 1-2 saat buzdolabında soğutun.
  • Bu esnada fırını 220 derecede ısıtın.
  • Yapışmaz teflon muffin kalıplarına tereyağı sürün ve fırına koyun birkaç dakika kalıpta yağın kızmasına izin verin.
  • Kalıbı fırından alın, dolapta soğutmuş olduğunuz puddingi hızlı bir şekilde doldurup tekrar fırına koyun ve 20-25 dakika pişirin.
  • İstediğiniz sıcaklıkta servis edebilirsiniz.
  • Öneri olarak; dondurmaya harika bir eşlikçidir. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Bu ölçülerden yaklaşık 6-8 adet pudding çıkmaktadır. Dilerseniz daha geniş ağızlı muffin kalıpları kullanarak büyük puddingler yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Fındık Kremalı Rulo Börek Tarifi
12B Görüntüleme
Sebzeli Galette Tarifi
approved
50 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Mayalı Poğaça Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
44B Görüntüleme

Yorumlar (5)

İnci Dinek
· 24.03.2020

Bunu denicem şef 😊👍

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 24.03.2020

👍😊

Tuğba Dil
· 17.04.2020

Merhabalar, denedim ama aşırı cıvık oldu. Videonuz var mı? Krep hamurundan daha cıvıktı 400 ml süt eklememe rağmen :)

Melih Yıldırım
· 17.04.2020

Tuğba merhaba, krep hamurundan daha cıvık bir karışım olucak zaten bir problem yok. muffın kalıpta kızgın yağa koyduğun zaman herşey netleşmiş olur senin içinde şimdiden ellerine sağlık :)

Tuğba Dil
· 17.04.2020

Teşekkürler 🤗

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi