Tarif

Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Tarifi

Enfes bir limonlu tart tarifi!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 34
  • Kaydet

Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
300 g zencefilli çörek kırıntıları
1 adet jelatin
360 g soğuk su
5 adet yumurta
170 g toz şeker
180 ml limon suyu
30 g rendelenmiş limon kabuğu

Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Bir karıştırma kabında zencefilli çörek kırıntıları ve tereyağını iyice karıştırın.
  • 9 inçlik turta tepsisinin altına ve kenarlarına eşitçe bastırarak yayın.
  • 10 dakika pişirin. Tel rafta soğutun.
  • Küçük bir kapta, jelatini soğuk suyla yumuşatın.
  • Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın ve ayrı kaselere koyun.
  • 120 g toz şeker ile yumurta sarılarını iyice çırpın.
  • Limon suyunu ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Karışımı sürekli olarak 15 dakika aralıklarla karıştırarak bir kaşığın arkasını kaplayacak kadar kalınlaşana kadar pişirin.
  • Karışımın kaynamasına izin vermeyin, aksi halde yumurta sarıları topaklanacaktır.
  • Karışımı ateşten alın ve soğuk suda yumuşamış jelatini ekleyerek iyice çözülene kadar karıştırın, sonra limon kabuğunu karıştırın.
  • Limon karışımını 20 dakika boyunca ara ara karıştırarak kalınlaştırın ve soğutun.
  • Büyük bir kapta, orta-yüksek hızda bir mikser yardımıyla yumurta beyazını kabarana kadar çırpın.
  • Mikseri yüksek hıza çevirin, daha sonra yumurta beyazları sertleşene kadar kalan 50 g şeker ile çırpın.
  • Ekşi kremayı, yumurta limon karışımını ve kabartılmış yumurta beyazını plastik bir spatula ile alttan üste olacak şekilde söndürmeden birbirine karıştırın.
  • Bu karışımı soğutulmuş cheesecake tabanına dökün.
  • Gevşekçe örtün ve yaklaşık 6 saat kadar dolapta soğutun.
  • Limon kabuklarını tarta serperek süsleyin ver servis edin.

Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Tarifi Püf Noktası

*9 inçlik turta tepsisi kullanınız ve soğuk servis yapınız.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Kakaolu Labneli Meyveli Tart Tarifi
15B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Erikli Pratik Tart Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Armutlu Galette Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.