- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi
Tarif
Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi
Nefis görüntüsü ve tadıyla ağzınıza layık Zencefilli Havuç Çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 99B
- 254
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuru soğan
1 adet patates
5 adet havuç
30 ml zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
5 g taze zencefil
1200 ml su
tuz
iri çekilmiş karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan, patates ve havuçları gelişigüzel boyutlarda doğrayın.
- 2Soğanları zeytinyağında kavurmaya başlayın.
- 3Patates ve havucu da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
- 4Sarımsak ve zencefili döverek ezin ve tencereye ilave edin.
- 5Suyunu ekleyin ardından tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırın.
- 6Tüm malzemeler yumuşayana kadar kaynatın.
- 7Yumuşayan sebzeleri robot yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekin.
- 85-6 dakika daha kaynamaya bırakın.
- 9Hazır olan çorbayı servis tabağına alıp krema ve dereotu ile servis edebilirsiniz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
3.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?