- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Zencefilli İsveç Kurabiyesi Tarifi
Tarif
Zencefilli İsveç Kurabiyesi Tarifi
Dünya çapında popüler bisküvi esaslı olup zencefil ve tarçın aromalı bir atıştırmalıktır. Zencefilli İsveç kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 38B
- 144
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g un
6 g zencefil
6 g tarçın
7 g kakule
5 adet karanfil
5 g tuz
6 g kabartma tozu
3 g karbonat
60 g esmer şeker
85 g beyaz şeker
80 ml üzüm pekmezi
1 adet yumurta
50 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Unu bir kaba alın. İçine baharatları, tuz, kabartma tozu ve karbonatı ekleyerek iyice karıştırın.
- 2Ayrı bir kapta tereyağı, esmer ve beyaz şeker, pekmez, su ve yumurtayı sırasıyla ilave ederek bir mikser yardımıyla orta devirde kıvamlaştırın.
- 3Daha sonra un karışımına katarak elinizle yoğurmaya başlayın.
- 4Açılacak hamur kıvamına gelince kabın üzerini streçle kapatıp 1 akşam buzdolabında dinlendirin.
- 5Ertesi gün, unladığınız tezgahın üzerinde merdaneyle açın. (çok kalın olmamalı, 0,5 santimlik kalınlık yeterlidir)
- 6Hamuru açtıktan sonra hamur kalıplarıyla istediğiniz biçimlerde kesin. Yağlı kağıt serdiğinizde fırın tepesinde önceden 180°C ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Pepparkakor'lar hazırdır.
Püf Noktası
*Bir sonraki yapışınızda özellikle zencefil, tarçın ve kakule baharat üçlüsünü sevdiğiniz lezzet aralığına göre ufak dokunuşlarla değiştirerek size özel Pepparkakor'lar yapabilirsiniz.
Elif Çıtak
Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?