- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Kışın en çok tüketilen sağlıklı mı sağlıklı tariflerinden birini daha sizler için yaptık! Kereviz sevmeyenlerin fikrini değiştirecek Zeytinyağlı Kereviz tarifi.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 67B
- 149
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet büyük boy kereviz
2 adet orta boy havuç
2 adet patates
50 ml zeytinyağı
240 ml su
240 ml taze portakal suyu
1 adet taze limon suyu
2 tutam limon kabuğu rendesi
tuz
8 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Kerevizler soyulur, eğer parizyen kaşığınız var ise küçük top biçimli yuvarlaklar çıkarılır. Yok ise küp küp doğranır ve kararmaması için limonlu suda bekletilir.
- 2Havuç ve patatesler soyulur, kereviz ile orantılı olarak yuvarlaklar çıkarılır veya doğranır.
- 3Zeytinyağı ile havuç sotelenir, patates ve kerevizleri de ekleyerek sotelemeye devam edilir.
- 4Su, portakal suyu, limon suyu ve limon kabuğu rendesi, tuz ve şeker ilave edilerek orta-kısık ateşte kapağı kapalı bir tencerede 20-25 dk pişirilir.
- 5Demlemeye bırakılır ve servis edilir.
Püf Noktası
*Parizyen kaşığı: Sebze ve meyvelerden, özellikle patatesten, küçük top biçimli garnitür veya süsleyici malzeme çıkarmak için kullanılan bir mutfak aletidir.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?