- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi
Faydalarını saymakla bitiremediğimiz soğandan enfes bir dolma hazırladık. Zeytinyağlı soğan dolması veya soğan sarması tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 92B
- 183
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet iri kuru soğan
100 ml zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
200 g pirinç
5 g esmer şeker
10 g domates salçası
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
5 g tuz
1 tutam karabiber
1 tutam sumak
az miktardapul biber, tercihen
200 ml ılık su
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanları soyun, baş ve kök kısımlarını kesin.
- 2Ortasını yarıya kadar bıçakla kestikten sonra tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Orta kısımları ayrılmaya başladığında suyunu süzüp soğuması için kenara alın.
- 3İç harcı için; zeytinyağında 1 adet kıyılmış kuru soğanı pembeleştirin. Üzerine rendelenmiş 2 diş sarımsak, yıkanmış pirinç, esmer şeker ve domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- 4Daha sonra ince kıyılmış yeşilliklerle beraber tüm baharatları ekleyin, 1 bardak ılık suyu da ilave ettikten sonra karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın.
- 5Ateşten aldığınız harcı 10 dakika kapağı kapalı şekilde demlendirin.
- 6Bu sırada haşlanmış soğanları dikkatlice katlarına ayırın.
- 7Demlenen iç harcı, soğanların uç kısmına koyup güzelce sarın.
- 8Hazır olan soğan dolmalarını bir tencereye dizin. Üzerine 1 bardak sıcak su ve az miktarda zeytinyağı gezdirip geniş düz bir tabak kapatın.
- 9Tencerenin de kapağını kapattıktan sonra, kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakın.
- 10İster sıcak ister ılık olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tercihen kuş üzümü, çam fıstığı, tarçın, yenibahar gibi farklı baharatlar kullanabilirsiniz.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?