Tarif

Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi

Soğan, hem lezzetiyle hem de sağlık üzerindeki faydalarıyla mutfakların vazgeçilmez besinlerinden biridir. Şimdi, bu faydalı sebzeyi enfes bir dolma tarifine dönüştürdük! Zeytinyağlı soğan dolması, özellikle hafif ve sağlıklı yemekler arayanlar için mükemmel bir seçenek. Soğanın kendine has lezzeti ve zeytinyağının verdiği ferah tat, bu yemeği hem iştah açıcı hem de besleyici kılar. Peki, zeytinyağlı soğan dolması veya soğan sarması nasıl yapılır? Adım adım tarif ve püf noktaları için hemen tıklayın!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi
Paylaş
  • 96B
  • 186
  • Kaydet

Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet iri kuru soğan
100 ml zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
200 g pirinç
5 g esmer şeker
10 g domates salçası
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
5 g tuz
1 tutam karabiber
1 tutam sumak
az miktardapul biber, tercihen
200 ml ılık su

Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyun, baş ve kök kısımlarını kesin.
  • Ortasını yarıya kadar bıçakla kestikten sonra tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Orta kısımları ayrılmaya başladığında suyunu süzüp soğuması için kenara alın.
  • İç harcı için; zeytinyağında 1 adet kıyılmış kuru soğanı pembeleştirin. Üzerine rendelenmiş 2 diş sarımsak, yıkanmış pirinç, esmer şeker ve domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Daha sonra ince kıyılmış yeşilliklerle beraber tüm baharatları ekleyin, 1 bardak ılık suyu da ilave ettikten sonra karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın.
  • Ateşten aldığınız harcı 10 dakika kapağı kapalı şekilde demlendirin.
  • Bu sırada haşlanmış soğanları dikkatlice katlarına ayırın.
  • Demlenen iç harcı, soğanların uç kısmına koyup güzelce sarın.
  • Hazır olan soğan dolmalarını bir tencereye dizin. Üzerine 1 bardak sıcak su ve az miktarda zeytinyağı gezdirip geniş düz bir tabak kapatın.
  • Tencerenin de kapağını kapattıktan sonra, kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakın.
  • İster sıcak ister ılık olarak servis edebilirsiniz.

Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi Püf Noktası

  • Tercihen kuş üzümü, çam fıstığı, tarçın, yenibahar gibi farklı baharatlar kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
52B Görüntüleme
Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi
25B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar (2)

MeryemMeryem
· 26.10.2020

Harika

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 26.10.2020

Çok teşekkürler Meryem Hanım 😊🙌