Kısık Ateş
BEYTULLAH MAZAKOĞLU
BEYTULLAH MAZAKOĞLU
Chef

Hakkında

"Gastronomi, doğanın sunduğu nimetlerle insan yaratıcılığının buluştuğu bir sanattır. Her tabak, kültürlerin hikayesini taşır; her tat, geçmişin izlerini günümüze taşır. Yemek, sadece karın doyurmaz; aynı zamanda duyguları besler, insanları bir araya getirir ve hayallere ilham verir. Çünkü mutfak, hayatın kendisidir."

21 gün önce

Kabak Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

1 kg bal kabağı

2-2,5 su bardağı toz şeker (isteğe göre azaltılabilir)

1 su bardağı dövülmüş ceviz (servis için)

İsteğe bağlı: Tahin

Hazırlık:

  1. Kabakları Hazırlayın: Kabakları yıkayıp soyun, dilimleyerek uygun büyüklükte parçalara ayırın.

  2. Şekerle Bekletin: Kabakları bir tencereye dizin, üzerine toz şekeri serpiştirin. Kapağını kapatarak 3-4 saat (tercihen bir gece) bekletin. Bu süreçte kabak suyunu salacaktır.

Pişirme:

  1. Tencereyi ocağa alın, kısık ateşte kabak
    lar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika).

  2. Kabaklar çok su salmadıysa 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz.

  3. Pişen kabakları dikkatlice bir servis tabağına alın.

Sunum:

  1. Kabaklar soğuduktan sonra üzerine ceviz serpiştirin.

  2. Daha yoğun bir tat için servis sırasında tahin gezdirebilirsiniz.

Not: Fırında karamelize etmek isterseniz, piştikten sonra kabakları fırın tepsisine alıp üzerini şekerle serpiştirip 10-15 dakika 200°C'de fırınlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

user feed images