Osmanlı kayıtlarında 16. yüzyılda karşımıza çıkan Badem Çorbası tarifinde, süt, et suyu, toz badem, un ve rendelenmiş muskat cevizi bulunuyor. Biz de buradan yola çıkarak enfes bir çorba elde ettik. Sütlü Badem Çorbası tarifi nasıl yapılır?
Türk mutfağının en gözde ve en geleneksel yemeklerinden biri olan Karnıyarık tarifi nasıl yapılır? Hem ana yemek olarak hem de etli yemek severlerin favorisi olan karnıyarık, sofranıza hem lezzet hem de renk katacak. Peki, karnıyarık nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
Tadına doyum olmayan tam ölçülü pilav tariflerinden: Arpa Şehriye Pilavı nasıl yapılır? Tel şehriyeli ve kaymaklı arpa şehriye pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir?
Yumuşacık, ağızda dağılan nefis Pasafora Tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Pasafora aslında bir meyveli kurabiyedir. Bu meyveli kurabiyeyi şerbetleyerek bir tatlı haline getirebilir veya sadece kurabiye olarak tüketebilirsiniz. Pasafora tatlısı nasıl yapılır? Pasafora tatlısının şerbeti için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram tatlılarına alternatif olacak, enfes lezzete sahip bu şerbetli tatlı tarifini evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz! Tam kıvamında Pasafora tatlısı tarifinin tüm detaylarına gelin birlikte göz atalım!