Kısık Ateş
Tarif

Karnıyarık Tarifi

Türk mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Karnıyarık Tarifi
Paylaş
  • 2M
  • 138
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet kemer patlıcan
3 adet soğan
50 ml zeytinyağı
200 g koyun kıyması
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
3 adet domates
1/2 demet maydanoz
yeteri kadar tuz&karabiber
kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için:
domates
sarımsak
yeşil sivri biber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların sap kısmını kesin, alacalı soyun. İki ucuna hiç dokunmadan bıçakla uzunlamasına ortadan bir yarık açın.
  • Tuzlu suda 15-20 dakika beklettikten sonra sudan çıkarın, fazla suyunu elinizde sıkıp kurulayın.
  • Bol kızgın sıvı yağda patlıcanların her tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  • Bir fırın tepsisine dizin. Fırını 200°C'ye ayarlayın.
  • Soğanları incecik kıyın, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin, orta ateşte hafif renk alana kadar kavurun.
  • Ardından ince doğranmış 2 adet yeşil biber ve 2 diş sarımsak ilave edin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Doğranmış domatesleri ekleyip hafif suyunun çekmesini sağlayın. Son olarak kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın.
  • Hazır olan kıymalı harcı patlıcanların içine eşit miktarda yerleştirin. Üzerlerini süslemek için 1 adet domatesi 6 eşit parçaya bölün. Patlıcanların her birinin üzerine 1'er adet sarımsak, sivri biber ve domates yerleştirin.
  • Fırın tepsisine 1 çay bardağı su koyun. Sıcak fırının orta rafında domateslerin kabuğu kızarana ve yumuşayana kadar, yaklaşık yarım saat pişirin.
  • Karnıyarık hazır, sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktası

*Karnıyarığı fırın yerine yayvan bir tencerede kapağı kapalı olarak ocak üstünde de pişirebilirsiniz. Eğer kızartma yemeniz sakıncalıysa patlıcanları közledikten sonra harçla doldurabilirsiniz.

*Karnıyarık Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon karnıyarık yaklaşık olarak 200-300 kalori arasında değişebilir.

*Karnıyarığın İçine Ne Konur?

  • Karnıyarığın içine genellikle kıyma, soğan, sarımsak, biber, domates, baharatlar ve yeşillikler gibi malzemeler konulur.

*Karnıyarık ve İmambayıldı Arasındaki Fark Nedir?

  • İmambayıldının karnıyarıktan farkı içinde et olmaması, zeytinyağlı olması ve soğuk olarak servis edilmesidir.

*Karnıyarık Baharatları Nelerdir?

  • Karnıyarık için kullanılan baharatlar kişisel tercihlere göre değişebilir, ancak genellikle karabiber, tuz, kırmızı toz biber, kimyon gibi baharatlar kullanılır.

*Karnıyarık İçin Patlıcan Kaç Dakika Kızartılır?

  • Patlıcan kızartma süresi, patlıcanın kalınlığına ve kullandığınız yağın sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Genellikle patlıcanlar altın sarısı renk alana kadar kızartılır, bu da genellikle 5-7 dakika sürebilir. Patlıcanları kızartırken dikkatli olun, fazla kızartmak lezzetini etkileyebilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.8
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Şiveydiz Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
37B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Enginar Oturtma Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kuzu Etli Patates Silkmesi Tarifi
27B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.