Kısık Ateş
Tarif

Etli Bamya Tarifi

Bamya, insan vücudu için oldukça faydalı besinler arasında olup tamamen kendine has bir tada sahiptir. Ağız sulandıran etli bamya tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 134B
  • 72
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250-300 g kuşbaşı kuzu eti
1/2 kg taze bamya
2 adet kuru soğan
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 diş sarımsak
3 adet domates
500 ml kaynar su
1/2 adet limon suyu
8 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Eti tencereye koyun, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
  • Üzerine 400 ml kadar su ilave edin. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Suyun üzerine çıkan köpüğü kevgirle temizleyin.
  • Daha sonra ateşi kısıp kapağını kapatın, et yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektikçe ilave sıcak su ekleyin.
  • Bamyaları temizleyin, yıkayın ve süzün. Soğanları ince ince kıyın. Ayrı bir tavada tereyağında pembeleşene kadar kavurun.
  • İnce kıyılmış sarımsak ve küp doğranmış domatesleri ekleyin ve bir iki dakika daha kavurun.
  • Kavrulmuş soğan karışımını etin üzerine ekleyin. Üzerine 2 su bardağı kaynar su ilave edin.
  • 10 dakika kaynattıktan sonra temizlenmiş bamyayı ve limon suyunu ilave edin.
  • Bamyalar yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Tuzunu ekleyin, karıştırın ve sıcak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Antep Usulü Yoğurtlu Patates Tarifi
67B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Taze Sarımsak Yemeği Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
28B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Güveçte Etli Bamya Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.