Kısık Ateş

Bugün Ne Pişirsem?

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
20.03.2020
Haydari Tarifi

Türkiye lezzet haritasında birçok yerde karşımıza çıkan ve çok sevilen Haydari tarifi. Haydari nasıl yapılır?

20 Dakika
4-6 Kişilik
585B Görüntüleme
14.01.2021
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi
approved

Tavuklu Sultan Kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Hazırsanız detaylara bakalım...

60 Dakika
4-6 Kişilik
48B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
11.02.2022
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptiyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Pazı. Pazıyı ziyan etmeden mutfaklarımızda nasıl değerlendirebiliriz, hangi tarifleri yapabiliriz..? Bulgurlu Pazı Sarması nasıl yapılır? Pazı sarmasının püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için videomuzu izlemeyi unutmayın!

70 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
09.09.2024
Şam Tatlısı Tarifi

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden Şambali tatlısı, Şam tatlısı adıyla da bilinir. Rivayete göre, Osmanlı döneminde Balkanlardan gelen göçmenler, yanlarında revani tatlısını da getirmişlerdir. Aynı dönemde, Hicaz-Yemen cephesinde savaşlar yoğunlaşmış ve bölgeden İzmir'e göç edenler, Halep tatlısını tanıtmışlardır. O dönemin maddi zorlukları nedeniyle, revani tatlısı için yeterli yumurta ve un bulunamadığından, bu malzemeler çıkarılarak Halep tatlısının sert ve kıtır yapısı ile revani birleştirilmiş ve böylece Şambali tatlısı ortaya çıkmıştır. Peki, bu lezzetli Şambali tatlısı nasıl yapılır? Tam ölçülü Şam tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte adım adım, enfes Şam tatlısı tarifi...

60 Dakika
6-8 Kişilik
5B Görüntüleme