Türkiye lezzet haritasında birçok yerde karşımıza çıkan ve çok sevilen Haydari tarifi. Haydari nasıl yapılır?
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptiyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Pazı. Pazıyı ziyan etmeden mutfaklarımızda nasıl değerlendirebiliriz, hangi tarifleri yapabiliriz..? Bulgurlu Pazı Sarması nasıl yapılır? Pazı sarmasının püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için videomuzu izlemeyi unutmayın!
Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden Şambali tatlısı, Şam tatlısı adıyla da bilinir. Rivayete göre, Osmanlı döneminde Balkanlardan gelen göçmenler, yanlarında revani tatlısını da getirmişlerdir. Aynı dönemde, Hicaz-Yemen cephesinde savaşlar yoğunlaşmış ve bölgeden İzmir'e göç edenler, Halep tatlısını tanıtmışlardır. O dönemin maddi zorlukları nedeniyle, revani tatlısı için yeterli yumurta ve un bulunamadığından, bu malzemeler çıkarılarak Halep tatlısının sert ve kıtır yapısı ile revani birleştirilmiş ve böylece Şambali tatlısı ortaya çıkmıştır. Peki, bu lezzetli Şambali tatlısı nasıl yapılır? Tam ölçülü Şam tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte adım adım, enfes Şam tatlısı tarifi...