Merhaba ,ben Esma size bir şey sormak istiyorum . Gastronomi Mutfak Sanatları 1. sınıf öğrencisiyim. Pınar ailesine nasıl katılım sağladınız ben de mezun olduktan sonra kurumsal bir şirkette çalışmak istiyorumbu konuda bilgilerinizi benimle paylaşarak yardımcı olur musunuz?
Esma Merhabalar :)Uzunca bir süre Otel & Restaurantlardaçalışabileceğim ,öğrenebileceğim tüm alanlarda faaliyet gösterdim .Pınar ailesi ile olan yolculuğumDaha iyisi nasıl olur ? sorusu ile başladı,biraz araştırma üzerine5 sene önce Demo Şefi olarak başladım.Bir çok noktada Pınar ailesine destek veriyorum.Kurumsal firmalar bünyelerine destek verecek şefler alarak sektörü yakından takip etmeye başladı .Sende Pınar gibi firmaları okul bitene kadar yakın takibine alırsan neden olmasın :)Başarılar dilerim ..
Merhaba, bir gastronomi ve mutfak sanatları öğrencisine ne tavsiyelerde bulunursunuz? Teşekkürler.
Merhaba Zeynep :)Çok gez ,herşeyin tadına mutlaka bak ve çok oku nacizhane tavsiyemdir :)
Şefim önerdiğiniz kaliteli şef bıçağı markası alabilir miyim
Merhaba Abdülbaki ,Kullanım rahatlığı açısından kullanan şefe göre farklılık gösterir ama ,wusthofzwillingsantokumarkalarını inceleyebilirsin :)
Merhaba sizce 30 yaşından sonra pasta şefi olunabiirmi
Siz yapmak istedikten sonra, yaşın bir önemi olduğunu düşünmüyorum 😊
Merhabalar Gülçin hanım.Kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama, acaba size bı kaç soru sorabilirmiyim.Ben Helin şuan 11. Sınıf öğrencisiyim, en büyük hayalim gastronomi okumak fakat kafamda cevabını bulamadığım bir kaç soru var. Bu sorularımın cevabini ancak sizin gibi usta bıri cevaplayabilir.
Merhaba Helin, tabii ki sorabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim 😊
Gülçin sefim selam. Iyi yazlar diliyorum. Benim çocukluğumda bu kadar çeşit dondurma yoktu 😊 Çikolata kaymak yerdik hep. Müsait olduğunuzda bir çikolata ve kaymak dondurma tarifleri yaparsanız çok memnun olurum. Kiraz karadut tarifinizin sevdalısıyız bu arada. Iyi Pazarlar dilerim. Sağlıklı bir yaz olsun.
Merhabalar Asım :)Çok teşekkür ederim , umuyorum hepimiz için güzelgeçsin..Tabi ki en kısa zamanda onları da listeleyeceğiz :) Çok sevindim ellerinize sağlık :)
Sizce yemek yapmak yetenek işi midir ?
Hem yetenek hem bilgi ve tecrübelerini koordineli olarak kullanabilme işi bence:)
Şefim merhabalar sizi rahatsız ediyorum bir konuda . Ben aşçılık okuyorum ve bir menü hazırlamamız istendi seçim yapmakta zorlandım acaba banaÇorbabaşlangıçara sıcakana yemektatlı isimleri verebilir misiniz?
Ufuk Merhabalar ,Menüyü neye göre hazırlayacaksın? Konu, nerede uygulanacağı,kime sunulacağı ... Bunları belirtebilirsen sana yardımcı olabilirim diğer türlüsü amaçsız olur.
Merhabalar gülçin hanımBen lise mezunuyum tatlı ve yemek yapmaya ilgim var gideceğim aşçılık kursları ile kendimi daha çok geliştirmek istiyorum ve ilerde de Allah nasip ederse bu kurslardan aldığım sertifikalar ile veya birçok yerden aldığım bilgi ile pastane açmak istiyorum sizce kurslar ile de daha başarılı olur muyum yani başarılı olmak için üniversitenin aşçılık bölümünden mezun olmak gerekli mi fikrinizi çok merak ediyorum. İlham kaynağısınız benim için 😊Kısık ateş uygulaması harikaymış ya yeni keşfettimde..
Amira Merhabalar,Tatlı ve yemek yapmayı sevdiğini söylemişsin çok güzel ama pastane açmak istediğini de söylemişsin :)Öncelikle hangisini yapmak istediğinde netlik sağlamalısın .Çünkü yemek yapmak da olsa pastacılık da olsa teknikler ile ilgili bilgi kazanmak için sana bu işin okulunuokumanı öneririm. Okurken bence destekleyici olması ve sektör ile bağlantını koparmaman adına da sana bir şeyler öğreteceğine inandığın bir noktada çalışmanı öneririm. Bu pastane olur rest. olur o senin tercihin.