sezen göknar
sezen göknar
Yaşar ünüverstesi gastronomi ve mutfak sanatları bölümü

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.

sezen göknar
sezen göknar
Yaşar ünüverstesi gastronomi ve mutfak sanatları bölümü
4 yıl önce

Yaşar üniversitesinin ve kısık ateş iş birliğinde yapmış olduğu #izmireözgülezzetler yarışmasın dabenim tabağım kereviz kule.

KerevizliEgeKule Tarifi

Malzemeler :
Kereviz
portakal
Kuru sultani üzüm
İç Badem
Pirinç
Maydonoz
Zeytin yağı
Tuz

Kereviz Kule Yapılışı ;

1- Özellikle orta büyüklükte seçtiğimiz kerevizleri temizleriz. Göbek kısmını yuvarlak şekilde keserek, iç kısmını biraz oyarız .

2- Yuvarlak şekil verilen kerevizlerimizi
bir tencerede portakal ile haşlarız.
Haşlama esnasında içerisine tuz ve zeytin yağı ilave ederiz

3- Önceden yıkadığımızve süzdüğümüz pirincimizi, Tencereye alırız. Ağır ateşte4-5 dakika kadar kavururuz. Kavurma işlemi sırasında iç bademi de ilave ederek , kavurma işlemimize devam ederiz. Pirinçler tane tane olduğunda, üzerinesu (sıcak)ve portakalın suyu ,maydonoz, sultani kuru üzümü de ilave ederek pişiririz.

4- Pilavımız hazır olunca , önceden kaynattığımız kerevizimizle buluşturarak enfes kerevizli Ege kulesi yemeğimiz hazır olur .

Afiyet olsun

#izmireözgülezzetler
#yaşarüniversitesi
#izmireözellezzetler

user feed images
user feed images
sezen göknar
sezen göknar
Yaşar ünüverstesi gastronomi ve mutfak sanatları bölümü
5 yıl önce

Dünya üzerinde yıllık 300 milyon metrik tondan fazla üretimi ile pirinç ve buğdaydan sonra en fazla üretilen ve yaklaşık bir milyar insanın her gün tükettiği mucize ürün: PATATES.

Dünyada deniz seviyesinden 4700 metreye kadar farklı yüksekliklerde ve Şili’den Grönland kadar değişik coğrafyalarda üretilebilen bu ürünün bilinen 4700 türü bulunmaktadır. Bu mucize ürün kimi zaman basit bir atıştırmalık olarak çeşitli yemeklerin yanında sunulurken kimi zamanda İrlanda da yaşanan Büyük Kıtlıkla (#drochshaol) olduğu gibi bir ulusun kaderini değiştirebilecek kadar hayati bir ürün olmuştur.

Peki bir bu ürüne ne kadar dikkat ediyoruz?

İzmir Yaşar üniversitesi Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümü ve #kısıkateş, #kutahyaporselengastronomi, #pınarhepyanımda ve #yaşarüniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen @gidaatiklarindanyeni1ogun yarışmasında size sunduğum yemek: #18haziran

#18haziran dünya sürdürülebilir gıda günü olarak FAO tarafından destekleniyor. Hem bu farkındalığı arttırmak hem de gıda atıklarından sürdürülebilir bir gastronomi deneyimi oluşturmak için patates kabuklarından hazırladığım tatlının tarifi:

Malzemeler

Patates kabuğu
Tarçın
Su
Şeker
Un
Soda
Yumurta
Şeker
Karbonat

Marinasyon suyu
1 yemek kaşığı tarçın
2 Su Bardağısu
Yarım çay bardağı şeker

Harç Malzemeleri :
4 adet patates kabuğu
4 Kaşık un
1 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
Yarım çaybardağısoda
1 çay kaşığıKarbonat
1 paket vanilya şekeri

Yapılışı

  1. patatesin kabuğu iyice yıkanıp temizlenir
  2. Yıkanan kabuk tarçın şeker ve su ile 20 dk kadar kaynatılır
  3. Patates Kabukğugül şeklinegetirilir
  4. gül şekline getirilen kabuk
  5. Harç hazırlanışı
  6. Derin bir kabın içerisine yumurta kırılır
  7. İçerisine5 yemek kaşığışeker eklenerek iyice çırpılır
  8. Elenerek un eklenirve çırpılma işlemi devam eder
  9. Soda ilave edilir hafif karıştırılır
  10. En son bir çay kaşığıvanilin şekeri eklenerek karıştırılır ,homojen bir hale gelen kadar karıştırılır.
  11. patatese kabuğunaharça iyice bulanır.
  12. Kızgın yağın içerisinde pişirilir ve sunuma hazır hale getirilir.
  13. Afiyet olsun.
    #yasaruniversitesi #yasargastronomi #kısıkateş #pınarhepyanımda
user feed images
user feed images