- Tarifler
- Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
- Abista Tarifi
Tarif
Abista Tarifi
Çok pratik ve farklı bir tarif olan Abista’yı yani mısır pastasını denemenizi öneririm. Abista tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 23B
- 250
- Kaydet
Abista Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Abista Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Suya tuz atıp derin bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca içine mısır ununu ekleyerek lapalaşıncaya kadar pişirin.
- 2İyice yoğun hale gelince yayvan bir kaba yayarak dökün veya küçük kalıplara bölüştürün ve soğumaya bırakın.
- 3Bu esnada Pınar Beyaz Light’ı ve dereotunu ayrı bir yerde karıştırın.
- 4Soğuyan hamuru bir kalıp yardımıyla kesip bir servis tabağına alın.
- 5Üzerlerine hazırladığımız peynir karışımını ilave ederek servis yapın.

Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
3.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri

Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı

60 Dakika
8-10 Kişilik