- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Acılı Meze Tarifi
Tarif
Acılı Meze Tarifi
Bu güzel meze, her yemeğin yanına yakışır. Bol acılı meze tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 51B
- 198
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kapya kırmızı biber
2 adet fırınlanmış tost ekmeği
50 g ceviz içi
2 adet meksika biberi
10 g kimyon
2 diş sarımsak
40 g acı biber salçası
5 g tuz
70 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Kırmızı kapya biberleri közleyin, kabuklarını soyun. Tohumlarını ayıklayın ve gelişi güzel doğrayın.
- 2Fırınlanmış tost ekmeklerini ufalayın. Cevizi havanda dövün.
- 3Geniş bir kasede; közlenmiş kırmızı ve meksika biberleri, ekmek, ceviz, kimyon, sarımsak, acı biber salçası ve tuzu harmanlayın.
- 4Tüm malzemeyi tekrar havanda dövün. Son olarak zeytinyağını ekleyip eze eze mezeye yedirin ve servise hazır hale getirin.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.