- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Antep Fıstıklı ve Ekşi Kremalı Semizotu Salatası Tarifi
Tarif
Antep Fıstıklı ve Ekşi Kremalı Semizotu Salatası Tarifi
Doyurucu ve lezzetli olmasının yanı sıra oldukça sağlıklı salata tarifi: Farklı semizotu salatası tarifi nasıl yapılır?
15 Dakika
2 Kişilik
Salata Tarifleri
Soğuk
Paylaş
- 16B
- 100
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet semizotu
2 adet salatalık
1/2 demet taze nane
1 adet yeşil elma
15-20 g tane Antep fıstığı
10 g toz Antep fıstığı
Sosu için:
20 ml zeytinyağı
1 adet limon suyu
5 ml beyaz şarap sirkesi
tuz&karabiber
15 g tuzlu yoğurt
Nasıl Yapılır?
- 1Semizotlarını ayıklayıp, yıkayın. Salatalıkları yuvarlak olacak şekilde doğrayın.
- 2Naneleri de temizleyip yıkadıktan sonra ince kıyım olacak şekilde doğrayın.
- 3Elmanın kabukları soyulmuş şekilde küp küp doğrayın.
- 4Antep fıstıklarının dış kabuklarını soyup bir kenara alın.
- 5Sosu için; zeytinyağı, limon, hardal, beyaz şarap sirkesi, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta çırpıcı ile çırpın.
- 6Tüm işlemleri tamamladıktan sonra derin bir salata kasesi içerisine malzemeleri koyun ve hazırladığınız salata sosu ile güzelce karıştırın.
- 7Ekşi krema ile tuzlu yoğurdu karıştırın ve salatanızın üzerine koyarak servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Doğranmış elmaları kararmaması için, salatayı hazırladığınız süre içerisinde suda bekletebilirsiniz.
*Not: Tuzlu yoğurda Hatay ürünleri satan firmalardan ulaşabilirsiniz. Eğer ulaşamazsanız sadece ekşi krema ile devam edebilirsiniz.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Salata Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.