Tarif

Armutlu Kereviz Tarifi

Armutlu kereviz nasıl yapılır? Sağlık dolu ve lezzetli armutlu kereviz yemeği tarifi ile sofralarınıza hem sağlıklı hem de nefis bir dokunuş katın. Armutlu kereviz yapmanın püf noktaları nelerdir? Havuç, patates, portakal suyu ve kereviz gibi malzemelerle besleyici bir yemek hazırlamak için gereken tüm detayları adım adım öğrenin. Armutlu kereviz tarifinin tüm detaylarına ve pişirme tekniklerine videomuzdan ulaşabilirsiniz.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
  • 20B
  • 94
  • Kaydet

Armutlu Kereviz Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml Abalı Ayçiçek yağı/zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet patates
2 adet kereviz
1 adet limon suyu
2 adet portakal suyu
2 dal taze kişniş
1 adet olgun armut
10 g bal
8 g tuz
5 g öğütülmüş karabiber

Armutlu Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kereviz ve armutların kabuklarını soyup küp küp doğrayın, kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Soğan ve sarımsakları yemeklik, havuç ve patatesleri ise halka halka doğrayın.
  • Bir tencereye yağı koyun, doğranmış soğan ve sarımsakları kavurmaya başlayın.
  • Birkaç dakika sonra havuç ve patatesleri ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
  • Limonlu suda beklettiğiniz kerevizleri tencereye alın.
  • Taze sıkılmış limon suyu, portakal suyu ve taze kişniş dalları ile lezzetlendirip kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Bu aşamada sıvı miktarı az gelirse bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Son olarak armutları ekleyin. Bal, tuz ve karabiberle lezzetlendirip güzelce karıştırın, tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte ortalama 30-35 dakika pişirip ister ılık ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Armutlu Kereviz Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
3.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi
29B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Ekşi Kremalı Turp Otu Tarifi
18B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mandalinalı Pırasa Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Ülkü Güntekin
· 08.03.2025

Patates ve özellikle havuç geç pişiyor tarifteki portakal suyu ve limon suyu da bu yüzden yetmiyor üstüne armut daha yumuşak olduğundan içine atıp35 dk pisirdigimizde dagiliyor

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 17.03.2025

Merhaba. Havuç ve patates, doğal olarak kerevizden daha sert olduğu için kavurma aşamasında biraz daha uzun süre pişirerek yumuşamalarını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, pişirme sürecinde tencerenin kapağını kapalı tutarak buharın içeride kalmasını sağlamak da sebzelerin daha hızlı yumuşamasına yardımcı olur. Armut, yapısı gereği hassas bir meyve olduğu için son aşamada eklemenizi öneririm. Eğer armutunuz çok olgun ve yumuşaksa, pişirme süresinin son birkaç dakikasında ekleyerek hafifçe karıştırmanız dağılmasını önleyebilir. Denediğiniz ve yorum yaptığınız için teşekkürler. 😊