- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Armutlu Kereviz Tarifi
Armutlu Kereviz Tarifi
- 20B
- 94
- Kaydet
Armutlu Kereviz Tarifi Malzeme Listesi
Armutlu Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kereviz ve armutların kabuklarını soyup küp küp doğrayın, kararmamaları için limonlu suda bekletin.
- 2Soğan ve sarımsakları yemeklik, havuç ve patatesleri ise halka halka doğrayın.
- 3Bir tencereye yağı koyun, doğranmış soğan ve sarımsakları kavurmaya başlayın.
- 4Birkaç dakika sonra havuç ve patatesleri ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
- 5Limonlu suda beklettiğiniz kerevizleri tencereye alın.
- 6Taze sıkılmış limon suyu, portakal suyu ve taze kişniş dalları ile lezzetlendirip kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Bu aşamada sıvı miktarı az gelirse bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.
- 7Son olarak armutları ekleyin. Bal, tuz ve karabiberle lezzetlendirip güzelce karıştırın, tencerenin kapağını kapatın.
- 8Kısık ateşte ortalama 30-35 dakika pişirip ister ılık ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Armutlu Kereviz Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar (2)
Patates ve özellikle havuç geç pişiyor tarifteki portakal suyu ve limon suyu da bu yüzden yetmiyor üstüne armut daha yumuşak olduğundan içine atıp35 dk pisirdigimizde dagiliyor
Merhaba. Havuç ve patates, doğal olarak kerevizden daha sert olduğu için kavurma aşamasında biraz daha uzun süre pişirerek yumuşamalarını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, pişirme sürecinde tencerenin kapağını kapalı tutarak buharın içeride kalmasını sağlamak da sebzelerin daha hızlı yumuşamasına yardımcı olur. Armut, yapısı gereği hassas bir meyve olduğu için son aşamada eklemenizi öneririm. Eğer armutunuz çok olgun ve yumuşaksa, pişirme süresinin son birkaç dakikasında ekleyerek hafifçe karıştırmanız dağılmasını önleyebilir. Denediğiniz ve yorum yaptığınız için teşekkürler. 😊