- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Arpa Şehriyeli İncik Tarifi
Tarif
Arpa Şehriyeli İncik Tarifi
Şehriye pilavı eşliğinde kuzu incik tarifi nasıl yapılır?
150 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 13B
- 52
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kuzu incik
150 g zeytinyağı
500 g arpa şehriye
2 adet kereviz sapı
4 diş sarımsak
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1/2 demet kıyılmış taze soğan
yeteri kadarkarabiber
yeteri kadarkaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu incikleri kaya tuzu, karabiber, sarımsak, kereviz sapı ve taze kekik ile üzerine su ilave ederek 2 saat kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 22 saat sonra incikleri tencereden çıkarıp süzülmesi için kenara alın.
- 3Bir tencerede şehriyeleri zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.
- 4Şehriyeler karamel rengini alınca, kepçe ile haşlanmış et suyundan ilave edin. (Suyu her çektiğinde şehriyeye kepçe ile su ilave edin).
- 5Son kepçeyi koyduğunuzda altını kapatıp dinlenmeye alın.
- 6Bu esnada haşlanmış kuzu incikleri bir tavada zeytinyağında güzelce kızartın.
- 7Etler kızarınca şehriyelerin içine kıyılmış yeşillikleri ekleyip güzelce harmanlayın.
- 8Servis tabağının altına hazırladığınız şehriyeli pilavı koyup üzerine de incikleri yerleştirerek servis edin.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.