- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Orman Kebabı Tarifi
Tarif
Orman Kebabı Tarifi
Orman kebabı nedir? Nasıl yapılır? Etin ve sebzelerin harika birleşimiyle hazırlanan orman kebabı, sofralarınıza lezzet katmak için mükemmel bir seçenektir. Etin yumuşak dokusu, sebzelerin taze aromasıyla buluşarak eşsiz bir tat oluşturur. Orman kebabı nasıl pişirilir? İşte tüm detaylarıyla bu lezzetli yemeğin tarifi!
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava

Paylaş
- 74B
- 214
- Kaydet
Orman Kebabı Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuşbaşı kuzu eti
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet biber
30 g un
2 adet domates
200 g haşlanmış bezelye
20 g kuru kekik
1 l et suyu
8-10 g tuz
5 g karabiber
Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağında kuşbaşı kuzu etini, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- 2Sırasıyla küp doğranmış soğan, sarımsak, patates, havuç ve biberi ekleyin.
- 3Hepsi kavrulunca unu ekleyip tekrar kavurun.
- 4Küp doğranmış domates, haşlanmış bezelye ve kuru kekiği de ekleyerek tekrar karıştırın.
- 5Üzerine 1 litre et suyunu ekleyin ve ocağın altını kısık ateşe alın.
- 6Tuz, karabiber ve defne yaprağı ile tatlandırın.
- 7Suyunu çektikten sonra ocaktan alın.
- 8Dilerseniz kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber koyup servis edebilirsiniz.
Orman Kebabı Tarifi Püf Noktası
*Baharat oranını artırıp azaltabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar (8)
Gerçekten mükemmel bir tarif bu gün yaptım biraz sulu bıraktım ekmek banmayı severim 😁 acemi bir ahçı olarak gayet lezzetliydi biraz tuzu kaçırmışım onun dışında herkes parmaklarını yedi..😁 elinize emeğinize sağlık...
Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi