Tarif

Orman Kebabı Tarifi

Orman kebabı nedir? Nasıl yapılır? Etin ve sebzelerin harika birleşimiyle hazırlanan orman kebabı, sofralarınıza lezzet katmak için mükemmel bir seçenektir. Etin yumuşak dokusu, sebzelerin taze aromasıyla buluşarak eşsiz bir tat oluşturur. Orman kebabı nasıl pişirilir? İşte tüm detaylarıyla bu lezzetli yemeğin tarifi!
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Orman Kebabı Tarifi
Paylaş
  • 74B
  • 214
  • Kaydet

Orman Kebabı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 g kuşbaşı kuzu eti
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet biber
30 g un
2 adet domates
200 g haşlanmış bezelye
20 g kuru kekik
1 l et suyu
8-10 g tuz
5 g karabiber

Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağında kuşbaşı kuzu etini, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Sırasıyla küp doğranmış soğan, sarımsak, patates, havuç ve biberi ekleyin.
  • Hepsi kavrulunca unu ekleyip tekrar kavurun.
  • Küp doğranmış domates, haşlanmış bezelye ve kuru kekiği de ekleyerek tekrar karıştırın.
  • Üzerine 1 litre et suyunu ekleyin ve ocağın altını kısık ateşe alın.
  • Tuz, karabiber ve defne yaprağı ile tatlandırın.
  • Suyunu çektikten sonra ocaktan alın.
  • Dilerseniz kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber koyup servis edebilirsiniz.

Orman Kebabı Tarifi Püf Noktası

*Baharat oranını artırıp azaltabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Közlenmiş Patlıcanlı Köfte Tarifi
48B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Ekşili Yahni Tarifi
80 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Fıstık Soslu Bonfile Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Osman Akkan
· 22.04.2020

Un nekadar eklicez ve 1 litre et suyubcekmesi cok uzun olmzami

Kısık Ateş Akademi

Malzeme listesinde de belirtildiği üzere 30 g un yeterli olacaktır. Güzel bir sonuç almak için sabırlı olmanızı, etin suyunu çekene kadar beklemenizi öneriyoruz. Şimdiden elinize sağlık. 👍

Mustafa Erdoğan
· 04.05.2020

Yemek çok lezzetli oldu ama 1lt suyun kısık ateşte buharlaşması 45 dk dan daha uzun sürüyor bunun için süreyi güncellemenizi öneririm.

Kısık Ateş Akademi

Eline sağlık Mustafa, afiyet olsun. 👏👍

Fatih Işık
· 29.06.2020

Gerçekten mükemmel bir tarif bu gün yaptım biraz sulu bıraktım ekmek banmayı severim 😁 acemi bir ahçı olarak gayet lezzetliydi biraz tuzu kaçırmışım onun dışında herkes parmaklarını yedi..😁 elinize emeğinize sağlık...

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhabalar, sizin elinize ve emeğinize sağlık 🙏👨‍🍳🙌