Tarif

Fıstık Soslu Bonfile Tarifi

Çok lezzetli bir sos ile bonfilenin muhteşem uyumunu sizlere sunmak istiyorum. Yer fıstığı soslu bonfile nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara, Tava
Fıstık Soslu Bonfile Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 154
  • Kaydet

Fıstık Soslu Bonfile Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
450 g dana bonfile
10 ml soya sos
50 ml zeytinyağı
4 g tuz
3 g karabiber
2 diş sarımsak
Sosu için:
1 adet kuru soğan
10 g esmer şeker
200 g kavrulmuş yer fıstığı
1 tutam zencefil
2 tutam zerdeçal
2 dal taze kekik
20 ml worcestershire sos
5 ml sriracha sos
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Fıstık Soslu Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Jülyen doğradığınız bonfile parçalarını derin bir kasenin içine alıp soya sos, zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsak ile karıştırıp dolapta en az 1 saat marine edin.
  • Sosu için; brunoise doğradığınız soğanı bir tavaya alıp karamelize olana kadar kavurmaya başlayın, bu sırada esmer şekeri de ilave edin.
  • Daha sonra sırasıyla kavrulmuş yer fıstığı, zencefil, zerdeçal, taze kekik, worcestershire ve sriracha sos ekleyerek 2-3 dk. ocakta kavurup tatlarının özleşmesini sağlayın. Sos kıvamına gelince 10-15 dk. soğumaya bırakın.
  • Bu sırada marine ettiğiniz bonfile parçalarını çöp şiş çubuklarına tek tek geçirin ve bir ızgarada önlü arkalı pişirin. Etin pişme derecesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Soğumaya bıraktığınız sosu bir blendera alıp ekşi kremayla beraber pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
  • Pişmiş ızgara etlerini güzel bir servis tabağına alıp blendarda karıştırdığınız sosu üzerine gezdirin.
  • Yanında yeşil salata, patates püresi veya patates kızartması ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır?
27B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinli Kuzu Sarması Tarifi
100 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Lavaşa Sarılı Dana Bonfile Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.