- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Zeytinli Kuzu Sarması Tarifi
Tarif
Zeytinli Kuzu Sarması Tarifi
Kuzu etinin en lezzetli yerinden yapılan farklı bir tarif ile karşınızdayım. Mutlaka deneyin.
100 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 12B
- 66
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kemiksiz kuzu but
tuz ve karabiber
taze kekik
taze biberiye
150 g dilimlenmiş siyah zeytin
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
4 diş sarımsak
1 adet kereviz kökü
1/2 adet lahana
3 adet domates
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 160 dereceye ayarlayın. Daha sonra kemiği alınmış kuzu budunun sinirlerini ve fazla yağlarını temizleyin.
- 2Bıçak yardımıyla eti biraz daha açarak rulo yapılacak şekilde açın. Etin içine tuz, karabiber, taze kekik, taze biberiye, dilimlenmiş siyah zeytinleri ekledikten sonra rulo haline getirin.
- 3İlk olarak streç film daha sonra alüminyum folyoya sarın ve derin bir tepsiye yerleştirin. Tepsinin içine 4 eşit parçaya bölünmüş kuru soğan, doğranmış havuç, 4 diş sarımsak ve kereviz kökünü ekleyin.
- 4Son olarak az su ilave edin ve yaklaşık 1 saat 30 dakika pişirmeye bırakın.
- 5Lahanayı küp küp doğrayın, tereyağlı kızgın tavada doğranmış domateslerle birlikte fazla öldürmeden soteleyin. Biraz diri kalması suyunu koruması bakımından önemlidir.
- 6Pişen kuzu tandırları yuvarlak dilimler halinde kesin ve sıcak tabaklara dizin. Ortasına sotelenmiş lahanayı yerleştirin ve servis edin.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.