- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Lavaşa Sarılı Dana Bonfile Tarifi
Tarif
Lavaşa Sarılı Dana Bonfile Tarifi
Ağızlara layık enfes bir tarif. Dana bonfile tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 13B
- 75
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 g maya
50 ml ılık su
150 g un
180 g dana bonfile
tuz ve karabiber
1 adet kemer patlıcan
1 adet kuru soğan
1'er adet sarı ve kırmızı biber
1 adet sarımsak
20 g taze fesleğen
1 adet kabak
20 g domates salçası
6 adet arpacık soğan
20 ml zeytinyağı
150 ml kırmızı şarap
10 g toz şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- 1Lavaş Hamuru için; maya, ılık su ve unu güzelce karıştırarak yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
- 2Bonfileyi tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ardından kızgın bir tavada mühürleyin.
- 3Mühürlenen eti tezgah üzerine alarak soğutun ve buzdolabına kaldırın.
- 4Ayrı bir yerde patlıcan, kuru soğan, sarı ve kırmızı biber, sarımsak, jülyen kesim fesleğen, kabak ve salçadan oluşan ratatouille’ları sırasıyla soteleyin.
- 5Diğer bir sos tenceresinde arpacık soğanları bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı ile dışı renk alana kadar kavurun. Kırmızı şarap ve bir miktar toz şeker ile pişirin.
- 6Dinlenen hamuru orta kalınlıkta açın. Buzdolabından eti alın eğer suyunu salmış ise peçete yardımı ile kurulayın ve hamurun içerisine koyarak sarın.
- 7Üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dk arası pişirin.
- 8Servis edeceğiniz tabağa sotelenmiş sebzeleri alt kata gelecek şekilde yayın. Kenarlarına arpacık soğanları yerleştirin.
- 9Lavaş hamuruna sarılı bonfileyi fırından çıkarın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Dilimleyerek sebzelerin üzerine gelecek şekilde yerleştirin ve servis edin.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.