Tarif

Lavaşa Sarılı Dana Bonfile Tarifi

Ağızlara layık enfes bir tarif. Dana bonfile tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Lavaşa Sarılı Dana Bonfile Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 75
  • Kaydet

Lavaşa Sarılı Dana Bonfile Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 g maya
50 ml ılık su
150 g un
180 g dana bonfile
tuz ve karabiber
1 adet kemer patlıcan
1 adet kuru soğan
1'er adet sarı ve kırmızı biber
1 adet sarımsak
20 g taze fesleğen
1 adet kabak
20 g domates salçası
6 adet arpacık soğan
20 ml zeytinyağı
150 ml kırmızı şarap
10 g toz şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta

Lavaşa Sarılı Dana Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lavaş Hamuru için; maya, ılık su ve unu güzelce karıştırarak yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
  • Bonfileyi tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ardından kızgın bir tavada mühürleyin.
  • Mühürlenen eti tezgah üzerine alarak soğutun ve buzdolabına kaldırın.
  • Ayrı bir yerde patlıcan, kuru soğan, sarı ve kırmızı biber, sarımsak, jülyen kesim fesleğen, kabak ve salçadan oluşan ratatouille’ları sırasıyla soteleyin.
  • Diğer bir sos tenceresinde arpacık soğanları bir çorba kaşığı sızma zeytinyağı ile dışı renk alana kadar kavurun. Kırmızı şarap ve bir miktar toz şeker ile pişirin.
  • Dinlenen hamuru orta kalınlıkta açın. Buzdolabından eti alın eğer suyunu salmış ise peçete yardımı ile kurulayın ve hamurun içerisine koyarak sarın.
  • Üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dk arası pişirin.
  • Servis edeceğiniz tabağa sotelenmiş sebzeleri alt kata gelecek şekilde yayın. Kenarlarına arpacık soğanları yerleştirin.
  • Lavaş hamuruna sarılı bonfileyi fırından çıkarın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Dilimleyerek sebzelerin üzerine gelecek şekilde yerleştirin ve servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Fırında Kök Sebzeli Kuzu Pirzola Tarifi
30B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Zahterli Küşleme Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
27B Görüntüleme
Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
Züricher Art Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
4B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.