Tarif

Asma Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi

Asma yapraklı bulgur pilavı tarifi, nasıl yapılır? Tam kıvamında bulgur pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir?Asma yapraklı bulgur pilavı tarifi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş Akademi tarafından onaylanmıştır.
Asma Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi
approved
Paylaş
  • 31B
  • 71
  • Kaydet

Asma Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
30 g domates salçası
15-20 adet salamura asma yaprağı
200 g pilavlık bulgur
450 ml kaynar su
tuz

Asma Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağ ve tereyağını bir tencerede eritelim, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavuralım.
  • Salçayı ilave edip kokusu gidene kadar kavurma işlemine devam edelim.
  • İnce doğradığımız asma yapraklarını ve yıkayıp süzdüğümüz bulguru ekleyelim.
  • Su ve tuzunu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Üstü göz göz olunca ocaktan alalım, kapağının altına kağıt havlu yerleştirelim ve 5-10 dakika demlendirip servis edelim.

Asma Yapraklı Bulgur Pilavı Tarifi Püf Noktası

*Tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Daha ıslak, sulu bir bulgur pilavı için su oranını göz kararı artırabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Yudum Kıvançkaya
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Deniz Mahsullü Paella Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
7B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Sebzeli Perde Pilavı Tarifi
95 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kestaneli ve Ciğerli İç Pilav Tarifi
26B Görüntüleme

Yorumlar (3)

n0body n0body
· 24.08.2021

harika tarif ellerinize sağlık

Uzman Yudum Kıvançkaya bu yorumu beğendi
Yudum Kıvançkaya
· 24.08.2021

Teşekkür ederim ☺️ 🙏🏻

Recep Seyhan
· 02.12.2021

Doğu Karadeniz'eözellikleArtvin/Yusufeliözgü Teğek* Pancarıisimli yemeğin bir yorumu olsa gerek. Fakatbulgur pilavındabulgurun yıkanmadığınısanıyorum.Teğek* Yöredeasma yaprağına verilen ad.

Uzman Yudum Kıvançkaya bu yorumu beğendi