- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Sebzeli Perde Pilavı Tarifi
Tarif
Sebzeli Perde Pilavı Tarifi
Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık sebzeli perde pilavı sizlerle... Sebzeli perde pilavı nasıl yapılır?
95 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 126
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml zeytinyağı
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet dolmalık sarı biber
100 g mantar
400 g pirinç
tuz
karabiber
10 g yeni bahar
10 g tarçın
20 g dolmalık fıstık
20 g kuş üzümü
600 ml sıcak tavuk suyu
50 g bütün badem
Yufka Hamuru için:
280 g un
2 adet yumurta
75 ml sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci ılık ve tuzlu suda 30 dk. bekletin ardından güzelce yıkayıp süzün.
- 2Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Üzerine küp doğranmış havuç, kabak, biber ve mantarları ekleyip kavurmaya başlayın.
- 3Kavrulan sebzelere pirinci ekleyin ve 4-5 dk. daha kavurun. Tuz, karabiber, yenibahar ve tarçınla lezzetlendirin.
- 4Ardından sıcak suda bekletilmiş kuş üzümlerini ve tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- 5Piştikten sonra ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı şekilde 20 dakika demlendirin.
- 6Yufka Hamuru için: geniş bir kapta un, yumurta ve sıvı yağı güzelce karıştırıp sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Streç filme sarıp 20 dakika dinlendirin.
- 7Hazırladığınız yumurtalı hamuru dört eşit parçaya böldükten sonra oklava yardımıyla fazla kalın olmayacak şekilde açın.
- 8Isıya dayanıklı porsiyonluk kapları tereyağı ile bolca yağlayın. Kenar kısımlarına kabuksuz bademleri bastırarak yerleştirin.
- 9Hamurları kenar kısımları dışarı sarkacak şekilde pişirme yapacağınız kalıpların içine oturtun. Bademlerin düşmemesine dikkat edin.
- 10Yufkanın içine birer parmak boşluk kalacak şekilde iç pilav koyun.
- 11Dışarıda kalan yufka ile üzerini kapatıp tekrar tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
- 12Fırından aldıktan sonra dikkatli bir şekilde ters çevirip sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Püf Noktası
*Perde pilavını büyük boy bir kek kalıbı ya da ısıya dayanıklı döküm tencerede hazırlayabilir, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.