- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Portakal Kabuklu Safranlı Pi̇lav Tarifi
Tarif
Portakal Kabuklu Safranlı Pi̇lav Tarifi
Portakal kokulu enfes bir lezzet, portakal kabuklu safranlı pilav tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 21B
- 36
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g bastami pirinci
200 ml tavuk suyu
1 adet ince dilimlenmiş portakal kabuğu
30 g kuru üzüm
1 tutam safran
50 g sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk suyunu safran ile kaynatın.
- 2Tencerede sıvı yağı kızdırıp içine pirinci atın, portakal kabuklarını da ilave edip kavurun.
- 3Üzerine safranlı tavuk suyunu ve kuru üzümleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 4Üzeri göz göz olunca ocaktan alın.
- 5Demlenmesi için bir havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın ve 10-15 dk. demlenmeye bırakın. Ardından sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Eğer safran yoksa tavuk suyuna bir tutam zerdeçal ekleyerek aynı rengi yakalayabilirsiniz.
Elif Çıtak
Şef
1.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.