Kısık Ateş
Tarif

Avokado Soslu Salata Tarifi

Ballı hardallı avokado soslu salata: Bol cevizli ve narlı avokadolu salata tarifi nasıl yapılır? Avokado sos yapmanın püf noktaları nelerdir? Daha fazlası için tıklayınız!
20 Dakika
2-4 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
  • 47B
  • 100
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet ice berg marul
1 adet havuç
1 adet iri salatalık
1/2 demet taze nane
1/2 adet kırmızı soğan
Sosu için:
1 adet olgun avokado
40 g Pınar Ballı Hardal
Pınar
30 ml zeytinyağı
1/2 adet limonun suyu
tuz
karabiber
Üzeri için:
ceviz içi
nar

Nasıl Yapılır?

  • İce berg marulu ince ince kesin. Rendelenmiş havucu üzerine ekleyin. Salatalığı iri taneli olacak şekilde rendeleyin. Sulanmaması için salatalığı rendeledikten sonra avuç içine alarak suyunu sıkın. İnce doğranmış taze nane ve küp şeklinde doğranmış kırmızı soğanları ekleyip salatayı iyice karıştırın.
  • Sosu için: Ezilecek kıvama kadar yumuşamış olan avokadoyu, küçük parçalar haline getirerek ayrı bir kaba koyun. Üzerine ballı hardal, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek çatalla iyice ezin. Kalın bir sos kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Bu sosla salatayı güzelce karıştırın.
  • Hazır olan salatayı servis ederken, üzerine bolca ceviz ve nar eklemeyi unutmayın.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salata Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mayonezli Tavuk Salatası Tarifi
243B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Tarhunlu Patates Salatası Tarifi
21B Görüntüleme
Kaan Yiğit
Kaan Yiğit
Executive Chef
Izgara Bonfileli Salata Tarifi
approved
22B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.