- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Badem Unu Tarifi
Tarif
Badem Unu Tarifi
Sağlıklı tariflerin vazgeçilmezi badem ununu evde hazırlamak çok kolay! 🌟 Glütensiz yapısıyla hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif olan badem unu, tatlılardan tuzlu tariflere kadar mutfağınızda harikalar yaratmanızı sağlayacak. Peki, badem unu tarifi nasıl yapılır? İşte, pratik bir şekilde yapabileceğiniz ev yapımı badem unu tarifi!
30 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer Tarifler
Pişirilmez, Makine
Paylaş
- 1B
- 8
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g çiğ badem
1 lt sıcak su
1 lt buzlu su
Nasıl Yapılır?
- 1Bademleri geniş bir kaba alın ve üzerini kaplayacak şekilde 1 litre sıcak su ekleyin. Yaklaşık 5-6 dakika bekleterek kabukların yumuşamasını sağlayın.
- 2Yumuşayan bademleri süzgeç yardımıyla çıkarın ve 1 litre buzlu su dolu başka bir kaba aktarın. Bademleri sudan çıkarın ve kabuklarını elinizle sıkarak soyun.
- 3Kabukları soyulan bademleri temiz bir mutfak havlusunun üzerine serin ve tamamen kurumasını bekleyin. Kurutma sürecini hızlandırmak için bademleri 30°C’de 10-15 dakika boyunca düşük sıcaklıklı bir fırında bekletebilirsiniz.
- 4Kuruyan bademleri mutfak robotuna aktarın ve kısa aralıklarla çalıştırarak un kıvamına getirin. Bu işlem sırasında bademlerin yağı çıkmaması için robota fazla yüklenmemeye dikkat edin. Hazırladığınız badem ununu ince bir elekten geçirerek homojen bir doku elde edin.
- 5Eleme işlemi tamamlanan badem ununu hava geçirmez bir saklama kabına aktarın ve serin, kuru bir yerde muhafaza edin.
Püf Noktası
- Bademleri fırınlarken renk almamasına dikkat edin. Mutfak robotunu kısa aralıklarla çalıştırarak bademlerin aşırı yağlanmasını önleyin.
Selin Güloğlu
Yaşar Üniversitesi - Öğr. Gör. Eğitmen Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diğer Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.