- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Hardallı Maya Tarifi
Tarif
Hardallı Maya Tarifi
Ekmek, poğaça, pizza gibi hamurların yapımında kullanabileceğiniz hardallı bira mayası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Diğer Tarifler
Karıştırma

Paylaş
- 16B
- 55
- Kaydet
Hardallı Maya Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
33 ml malt bira
180 g sarı hardal tohumu
55 g kahverengi hardal tohumu
2 diş sarımsak
20 g esmer şeker
2 g tuz
65 ml elma sirkesi
Hardallı Maya Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bira ve hardal tohumlarını bir kaseye alın, üstünü nemli bir bezle örtün ve 24 saat oda sıcaklığında fermente edin.
- 2Ertesi gün geriye kalan malzemeleri, fermente olan bira ve hardal tohumlarını karıştırın.
- 3Steril bir kavanozun içine yerleştirin. Ağzını kapatın ve 2 hafta bekletin.
- 42 haftanın sonunda ekmek, poğaça, pizza gibi hamurların yapımında kullanabilirsiniz.
Hardallı Maya Tarifi Püf Noktası
*Buzdolabında saklama süresi 3-4 haftadır.
*Yapacağınız tariflerdeki maya oranı yerine birebir kullanabilirsiniz.

Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?