- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Bal Kabağı Yahnisi Tarifi
Tarif
Bal Kabağı Yahnisi Tarifi
Bal kabağı yahnisi, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek arayanlar için mükemmel bir tarif! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif bal kabaklarının yumuşaklığı ve zeytinyağının aromasıyla birleşiyor, sofranıza lezzet katıyor. Sade haliyle bile harika olan bal kabağı yahnisi tarifi, etli versiyonuyla da oldukça zenginleşiyor. Peki, bal kabağı yahnisi tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar…🤩
30 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 1B
- 3
- Kaydet
Bal Kabağı Yahnisi Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
500 g bal kabağı
2 diş sarımsak
100 ml zeytinyağı
3-4 tutam tuz
1-2 tutam karabiber
½ adet limon suyu
Bal Kabağı Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Soğanı ve bal kabaklarını küp küp doğrayın, sarımsakları ezin.
- 2Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Soğanı tencereye alıp pembeleşene kadar kavurun, ardından ezilmiş sarımsakları ekleyerek aromalarını ortaya çıkarın. Doğranmış bal kabaklarını da tencereye ilave edin.
- 3Tuz, karabiber ekleyerek lezzetlendirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte bal kabakları yumuşayana kadar pişirin.
- 4Pişen yahninin üzerine taze sıkılmış limon suyu gezdirerek lezzetini dengeleyin. Bal kabağı yahnisi hazır. Afiyet olsun!
Bal Kabağı Yahnisi Tarifi Püf Noktası
Kaynakça: https://www.kapurcukmarket.com/urun/kapurcuk-marmaris-kultur-ve-gastronomi/
- Damak zevkinize göre baharat oranını ayarlayabilirsiniz.
- Bal kabağı yahnisi etli olarak da pişirilmektedir. Etli olarak pişirilmek istendiğinde 300 gram oğlak veya kuzu kuşbaşı etini önceden haşlayın ve sonra sebzelerle birlikte kavurun. Kavurduktan sonra ise et suyunu tencereye ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.