Kısık Ateş
Tarif

Izgarada Yoğurtlu Patlıcan Tarifi

Farklı bir sunum ile göze ve damağa hitap edecek bir patlıcan tarifi: yoğurtlu patlıcan dilimleri. Izgarada patlıcan nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Kızartma
Izgarada Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 92
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet salatalık
1/2 demet taze nane
2 diş sarımsak
200 g süzme yoğurt
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet bostan patlıcan
150 ml zeytinyağı
toz kırmızı biber
kimyon
tuz

Nasıl Yapılır?

  • İnce dilimlenmiş salatalık, kıyılmış nane, doğranmış sarımsak ve biraz tuz yoğurtla karıştırılır. Buzdolabına yerleştirilir.
  • Közlenmiş kırmızı biberler küp küp doğranır.
  • Patlıcanlar alacalı soyulur yarım cm kalınlığında dilimlenir, zeytinyağıyla yağlanır ve kırmızı biber, kimyon ve tuzla lezzetlendirilir. Ardından ızgarada pişirilir.
  • Bir servis tabağına alınır. Üzerlerine yoğurt dökülür ve doğranmış köz biberlerle servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Bal Kabağı Sinkonta Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
177B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mastave Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Portakallı Kereviz Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
167B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.