- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Bamya Çorbası Tarifi
Tarif
Bamya Çorbası Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Bamya! Tam kıvamında, ağızlara layık nefis bir bamya çorbası yapmaya hazır mısınız? Taze bamyadan çorba nasıl yapılır? Terbiyeli pratik bamya çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 44B
- 51
- Kaydet
Bamya Çorbası Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g küçük boy bamya
1 adet kuru soğan
1-1.5 litre su
15 g tuz
Meyanesi için:
20 g un
1 adet yumurta
Üzeri için:
15 g kırmızı toz biber
1/4 demet maydanoz yaprakları
Bamya Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bamyaların saplarını koni biçiminde ayıklayıp bol suda bekletin.
- 2Bir çorba tenceresinde tereyağını eritin. Küçük küpler halinde doğranmış soğanı tereyağında kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif kavrulunca üzerine bamyaları ekleyin.
- 3Kavrulan bamyaların üzerine su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
- 4Meyanesi için ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe kadar alarak yoğurtlu karışımı ılık hale getirin ve bu karışımı çorba ile birleştirin. Kıvam alana kadar karıştırarak çorbanızı pişirin.
- 5Üzeri için küçük bir tavada tereyağı ve kırmızı toz biberi yaklaşık 1 dakika kavurun. Üzerine ince doğranmış maydanoz yaprakları ekleyin.
- 6Hazır olan bamya çorbasını servis tabağına aldıktan sonra üzerine bu sosu gezdirip sıcak olarak servis edin.
Bamya Çorbası Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?