- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Barbunya Pilaki Tarifi
Tarif
Barbunya Pilaki Tarifi
Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi nasıl yapılır? Barbunya pilaki yapmanın püf noktaları nelerdir? Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere

Paylaş
- 149B
- 198
- Kaydet
Barbunya Pilaki Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet havuç
50 g domates salçası
300 g ayıklanmış barbunya
2 adet olgun domates
500 ml sıcak su
5 g tuz
1 tutam toz şeker
Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Barbunyayı yıkayın ve ayıklayın. Daha sonra tekrar bol suyla yıkayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsakları pembeleşene dek kavurun.
- 2Ardından küp veya halka halka doğranmış havucu tencereye ekleyin, 4-5 dakika kavurun. Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.
- 3Ayıklanmış barbunyaları da ekledikten sonra kabuğu soyulup rendelenmiş domatesleri ekleyin.
- 4Son olarak suyunu, tuzunu ve toz şekerini ilave edip, kısık ateşte 25 dakika kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
- 5Barbunyalar yumuşadığında ocağın altını kapatıp, demlenmesi için oda sıcaklığına gelene dek kapağını açmayın.
- 6Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?