Tarif

Bazlama Tarifi

Zennup1844 restorana ait nefis bir bazlama tarifi ile karşınızdayız! 🤩😋 Sizler de bazlama nasıl yapılır, bazlama yapmanın püf noktaları nelerdir merak ediyorsanız hiç vakit kaybetmeden videomuza tıklayın!
100 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 37B
  • 137
  • Kaydet

Bazlama Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g yaş maya
1 kg beyaz un
750 ml su
2 adet yumurta sarısı
50 g toz şeker
20 g tuz

Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yarım bardak suda mayayı karıştırarak aktif hale gelmesini sağlayın.
  • Bir hamur yoğurma makinesine unu aktarın, üzerine suyun yarısını ekleyip yoğurma işlemine başlayın.
  • Birkaç dakika sonra, 2 adet yumurta sarısı ve toz şekeri ilave edip yoğurma işlemini sürdürün.
  • 1 dakika sonra, azar azar aktif hale gelen mayalı suyu ve tuzu ekleyin. Hamurun pürüzsüz kıvam alması için toplamda 10-12 dakika yoğurmak yeterli olacaktır.
  • Pürüzsüz kıvam alan hamuru, hafif unlanmış bir kaba alın. Üzerini streç filmle kapatıp 1 saat oda sıcaklığında mayalandırın.
  • Mayalanan hamurdan ortalama 250 g ağırlığında parçalar koparın. Her bir hamur parçasını hafif unlayarak parmak uçlarınızla basarak açın. (yarım cm’den biraz kalın olacak)
  • Daha sonra unlanmış bir tepside ortalama 45 dakika daha dinlendirin.
  • Dinlenen bazlama hamurlarını önceden ısıtılmış yağsız bir tavada ve kısık ateşte kızarana kadar arkalı önlü pişirin.

Bazlama Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Tuz ve toz şeker oranını tercihinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Simit Tarifi
approved
90 Dakika
6-8 Kişilik
22B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Elmalı Tarçınlı Babka Tarifi
13B Görüntüleme
Ada Çayı ve Tereyağı Soslu Gnocchi Tarifi
24B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Gülçin Kaya
· 09.03.2021

Muhteşem bir reçete❤️

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

😍

Can Deniz
· 09.03.2021

Yumurtasız denedim harika sonuç. Teşekkürler ustam

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Ellerinize sağlık, afiyet olsun! 👏👏😅🤩

DilrubaYurdum
· 13.11.2021

Bnde yaptım tarıfınız harıka. Tesekkurler haram

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Ellerinize sağlık 🙏🙏