Tarif

Bezelye Çorbası Tarifi

Sunum ve tat olarak oldukça farklı bir tarif ile karşınızdayım. Fesleğenli bezelye çorbası tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 29B
  • 95
  • Kaydet

Bezelye Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g taze bezelye
3 dal taze soğan
10 yaprak taze fesleğen
1 l tavuk suyu
10 ml zeytinyağı
5 g tuz
Grisini için:
5 g yaş maya
60 ml ılık su
2 tutam toz şeker
5 ml zeytinyağı
70 g un
2 tutam tuz
1 adet yumurta sarısı
Sunum için:
2 adet kuşkonmaz
yenilebilir çiçek
taze nane
mikro filiz
lor peyniri

Bezelye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bezelye, taze soğan ve fesleğeni tavuk suyunda haşlayın. Zeytinyağı ve tuz ekleyin. Blenderdan geçirin.
  • Grisini için; Mayayı ılık su ile açın. Şeker ilave edip mayanın aktivasyonunu hızlandırın.
  • Zeytinyağı ekleyin ve çırpın. Unu ekleyip yoğurun. Kıvam alınca tuzu ekleyin ve mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru yarım cm kalınlığında merdane ile açın. İnce şeritler halinde kesin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısını üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 170˚C fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sunum için; Kuşkonmazları blanch edin. Kafa kısımları kalacak şekilde kesin.
  • Grissininin üzerine aralıklarla Pınar Ekşi Krema sıkın. Üzerine bezelye tanelerini yerleştirin.
  • Kuşkonmazları ilave edin. Grissininin üzerine yenilebilir çiçek, taze nane ve mikro filizleri ekleyin.
  • Dilerseniz ek olarak lor peyniri de ekleyebilirsiniz.

Bezelye Çorbası Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
4.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kestaneli Balkabağı Çorbası Tarifi
32B Görüntüleme
Ballı Kimyonlu Havuç Çorbası Tarifi
34B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Tarhun Çorbası Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
66B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Züleyha Özer
· 11.03.2020

Sunum muhteşem👏

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi