- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Tarhun Çorbası Tarifi
Tarif
Tarhun Çorbası Tarifi
Tarhun çorbası tarifi nasıl yapılır? Çok lezzetli yoğurtlu tarhun çorbası tarifi...
65 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 62B
- 96
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
1700 ml su
5 g kaya tuzu
3 g karabiber
200 g haşlanmış nohut
1 kg süzme yoğurt
10 g un
1 adet yumurta
100 ml zeytinyağı
1 demet tarhun
Nasıl Yapılır?
- 1Kuşbaşı kuzu etlerini bir tencerede kendi yağında kızartmaya başlayın.
- 210 dakika sonra 7 bardak su ekleyip pişmeye bırakın. Bu esnada üzerine kaya tuzu ve karabiberi ekleyin.
- 3Yaklaşık 1 saat kadar sonra haşlanmış nohutları ilave edip 15 dakika daha pişirin.
- 4Ayrı bir tencereye süzme yoğurt, un, yumurta ve kaynayan et suyundan bir bardak kadar ilave ederek güzelce çırpın.
- 5Yoğurt tenceresini ocağa alıp tahta kaşıkla, hep aynı yöne doğru hiç durmadan karıştırarak ve üzerinin dumanı çıkana kadar ısıtın.
- 6Yoğurttan duman çıkmaya başlayınca iki tencerenin de altını kapatıp içindekileri birbirine karıştırın.
- 7Ayrı bir tavada yaklaşık yarım su bardağı (100 ml) zeytinyağını ısıtın.
- 8Ayıkladığınız taze tarhunları zeytinyağına atıp hemen çorbanın üzerine gezdirin.
- 910 dakika demlendirip servis edin.
Püf Noktası
*Yoğurtla yapılan çorbaların, demlendirme işleminde ağzı kapakla tamamen kapatılırsa yoğurdun kesilebileceğini unutmayın.
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?