- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Soğan Çorbası Tarifi
Tarif
Soğan Çorbası Tarifi
Soğan çorbası tarifi yapımı: Soğan çorbası malzemeleri nelerdir? Soğan çorbası tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 78B
- 88
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kuru soğan
40 ml sıvı yağ
20-25 g un
1 dal taze kekik
1-2 adet defne yaprağı
60 ml beyaz üzüm sirkesi
2 litre dana et suyu
yeteri kadar tuz&karabiber
Kruton için: 5-6 adet dilimlenmiş ekmek, 1-2 parça tereyağı, 1 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanları soyun bıçak sırtı kalınlığında piyaz doğrayın.
- 2Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağını ısıtın, soğanları ilave edin. Orta ateşte karamelize olana kadar sürekli karıştırın.
- 3Karamelleşen soğanın üzerine unu ilave edin ve kokusu gidene kadar kavurun.
- 4Üzerine kekik, defne yaprağı ve üzüm sirkesini ilave edin. Alkolü uçuncaya kadar (1-2 dk) karıştırın. Soğuk et suyunu yavaşça ilave ederek un topağını açın. Kısık ateşte 15-20 dk karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
- 5Kruton ekmek için: Dilimlenmiş ekmeği çorbayı koyduğunuz kaseden 1 cm küçük olacak şekilde kesin. Ekmeğin her iki tarafına da ince bir şekilde tereyağı sürün, bir fırın veya tavada altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
- 6Çorbayı sıcak bir şekilde kaseye koyun kızarmış ekmeğin her iki tarafına kesilmiş sarımsağı sürerek çorbanın üzerine bırakın, üzerine bolca peynir koyun.
- 7Kase ile birlikte 180°C’lik fırında üzerindeki peynir kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.