- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Sütlü Domates Çorbası Tarifi
Tarif
Sütlü Domates Çorbası Tarifi
Sütlü Domates Çorbası tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 43B
- 188
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet pırasa
3 adet havuç
1/2 kg domates
50 ml zeytinyağı
60 g un
80 g domates salçası
750 ml sebze suyu
tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan, sarımsak, pırasa ve havucu temizleyip kuşbaşı olacak şekilde doğrayın.
- 2Sebze suyu için; ayıkladığınız soğan, sarımsak, pırasa ve havuçların artan kısımlarını 750 ml suda kaynatmaya başlayın.
- 3Domateslerin kabuklarını soyun ve her birini 4’e bölün.
- 4Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, doğranmış sebzeleri içine ilave ederek soteleyin.
- 5Sebzeler yumuşamaya başladığında unu ilave edin. Un kokusu çıkana kadar karıştırın ve domates salçasını ekleyin. Kavrulan salçaya kaynattığınız sebze suyunu ilave edin.
- 6Hemen akabinde 4’e bölünmüş domatesleri tencereye koyup kaynatmaya bırakın.
- 7Kaynadıktan ve bütün malzemeler özleştikten sonra başka bir tencereye çorbanızı süzün.
- 8Çorbanızın daha kıvamlı ve pürüzsüz olmasını istiyorsanız süzme işlemini 2 defa tekrarlayın.
- 9Süzdüğünüz çorbayı tekrar ocağa alıp bir taşım daha kaynatın, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
- 10Servis etmeden önce, sütü ilave edip son bir kaynatma işlemi yaptıktan sonra resimdeki gibi rende kaşar ile servis edebilirsiniz.
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
4.5
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.