Tarif

Ekşi Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kolay yapımı ile yormayan, kıvamı ve kokusuyla sizi sağlıklı kılacak çorba tarifi.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Ekşi Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 66
  • Kaydet

Ekşi Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
5 g ayçiçek yağı
5 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
60 g mantar
10 g un
1,5 l su
5 g tuz
5 g karabiber

Ekşi Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve ayçiçek yağını tencereye alıp kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve biraz pişirin.
  • İnce doğranmış sarımsakları da ekleyip kavurduktan sonra küp küp doğradığınız mantarları ilave edin.
  • Tencerenizin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin ve kavurmaya devam edin ardından unu ilave edin ve unla beraber kavurun.
  • Kaynattığınız suyu yavaşça üzerine dökün.
  • Tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın. 20 dakika tencerenizin kapağı kapalı şekilde pişirin.
  • 20 dakikanın sonunda ekşi kremayı ekleyin ve 5 dakika da bu şekilde kaynatın. Daha sonra ocağın altını kapatın.
  • Çorbanızı biraz dinlendirdikten sonra servise hazır hale getirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Tarhana Çorbası Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
487B Görüntüleme
Pratik Sebze Çorbası Tarifi
approved
40 Dakika
4-6 Kişilik
82B Görüntüleme
Sütlü Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi
139B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.