- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Tarhana Çorbası Tarifi
Tarif
Tarhana Çorbası Tarifi
Geleneksel lezzetlerden tarhana çorbası tarifi... Tarhana çorbası nasıl yapılır?
40 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 483B
- 104
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz kırmızı tarhana
3 l et suyu
40 g domates salçası
20 g biber salçası
15 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Tencerede tereyağını eritin ardından toz tarhana ilave edin ve 2 dk. kavurun.
- 2Daha sonra domates ve biber salçalarını ilave edin ve 1-2 dk. daha kavurun.
- 3Son olarak üzerine soğuk et suyunu karıştırarak ilave edin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırmaya özen gösterin.
- 4Tercih ettiğiniz miktarda tuz ilave edin. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
- Tuz oranını isteğe göre belirleyebilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak süzdürülüp servis edebilirsiniz.
- Tarhana kavrulurken 1 diş sarımsak rendesi ilave edebilirsiniz.
- Salça kavrulurken içerisine rende domates koyabilirsiniz.
- Kıymalı hazırlanacak ise 100 g dana kıymasını önce tereyağı ile kavurup daha sonra salçayı ilave edebilirsiniz.
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
3.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?