- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Tarhana Çorbası Tarifi
Tarhana Çorbası Tarifi

- 487B
- 106
- Kaydet
Tarhana Çorbası Tarifi Malzeme Listesi
Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritin ardından toz tarhana ilave edin ve 2-3 dk kavurun.
- 2Daha sonra domates ve biber salçalarını ilave edin ve 1-2 dk daha kavurun.
- 3Son olarak üzerine soğuk et suyunu karıştırarak ilave edin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırmaya özen gösterin.
- 4Tercih ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ilave edin. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra kıtır ekmek ile sıcak olarak servis edin.
Tarhana Çorbası Tarifi Püf Noktası
Tarhana Çorbası Yapmanın Püf Noktaları
✅ Topaklanmayı Önlemek İçin: Tarhanayı önceden suyla açarak eklemek, çorbanın pürüzsüz olmasını sağlar.
✅ Lezzeti Artırmak İçin: Su yerine et suyu kullanarak çorbanın daha besleyici olmasını sağlayabilirsiniz.
✅ Baharat ve Tuz Ayarı: Tuz miktarını damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Fazla baharat eklememeye özen gösterin.
✅ Kıvamı ve Yoğunluğu: Çorbanın yoğunluğunu su miktarını artırarak veya azaltarak ayarlayabilirsiniz.
✅ Servis Önerisi: Çorbanızı süzerek daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
✅ Ekstra Lezzet İçin: Tarhana kavrulurken içerisine rendelenmiş sarımsak eklemek çorbaya hoş bir aroma katacaktır.
✅ Domates Aroması İçin: Salçayla birlikte rendelenmiş domates ekleyerek daha taze bir tat elde edebilirsiniz.
✅ Kıymalı Yapım İçin: Daha doyurucu bir versiyon için kıymayı tereyağında kavurduktan sonra salçayı ekleyerek hazırlayabilirsiniz.
