Tarif

Tarhana Çorbası Tarifi

Türk mutfağının en eski ve en sağlıklı çorbalarından biri olan tarhana çorbası, fermente edilmiş tarhana ile hazırlanan besleyici ve şifalı bir lezzettir. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtan bu çorba, doğal probiyotikler içerdiği için bağışıklık sistemini destekler. Peki, tarhana çorbası nasıl yapılır? İşte kıvamı tam tutan, nefis ve geleneksel tarhana çorbası tarifi!
40 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Tarhana Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 487B
  • 106
  • Kaydet

Tarhana Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml zeytinyağı
200 g kırmızı toz tarhana
40 g domates salçası
20 g biber salçası
3 litre soğuk et suyu
yeteri kadar tuz ve karabiber

Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritin ardından toz tarhana ilave edin ve 2-3 dk kavurun.
  • Daha sonra domates ve biber salçalarını ilave edin ve 1-2 dk daha kavurun.
  • Son olarak üzerine soğuk et suyunu karıştırarak ilave edin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırmaya özen gösterin.
  • Tercih ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ilave edin. Kaynayıp kıvam aldıktan sonra kıtır ekmek ile sıcak olarak servis edin.

Tarhana Çorbası Tarifi Püf Noktası

Tarhana Çorbası Yapmanın Püf Noktaları

✅ Topaklanmayı Önlemek İçin: Tarhanayı önceden suyla açarak eklemek, çorbanın pürüzsüz olmasını sağlar.
✅ Lezzeti Artırmak İçin: Su yerine et suyu kullanarak çorbanın daha besleyici olmasını sağlayabilirsiniz.
✅ Baharat ve Tuz Ayarı: Tuz miktarını damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Fazla baharat eklememeye özen gösterin.
✅ Kıvamı ve Yoğunluğu: Çorbanın yoğunluğunu su miktarını artırarak veya azaltarak ayarlayabilirsiniz.
✅ Servis Önerisi: Çorbanızı süzerek daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
✅ Ekstra Lezzet İçin: Tarhana kavrulurken içerisine rendelenmiş sarımsak eklemek çorbaya hoş bir aroma katacaktır.
✅ Domates Aroması İçin: Salçayla birlikte rendelenmiş domates ekleyerek daha taze bir tat elde edebilirsiniz.
✅ Kıymalı Yapım İçin: Daha doyurucu bir versiyon için kıymayı tereyağında kavurduktan sonra salçayı ekleyerek hazırlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
4.2
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Mantar Çorbası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
61B Görüntüleme
Kabak Çorbası Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
44B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi
36B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Arzu Akgün
· 06.10.2024

Şahane oldu elinize sağlık

Uzman Erkan Kıyıcıoğlu bu yorumu beğendi
Erkan Kıyıcıoğlu

Merhaba 😊 Güzel yorumunuz için çok teşekkürler, sevgiler!